zaraz po stracie uruchamia się ponownie :/
Jak załączam kompa to zaraz po stracie uruchamia się on ponownie :( jest to strasznie denerwujące, kiedy musze coś szybko sprawdzic, czy znalez. Juź od paru dni szukam w necie odpowiedzi na moj problem, jednak nie umiem jej znaleźc. Sam teź nie jestem w stanie poradzić sobie z tym problem. Proszę o pomoc!! Podanie linków gdzie moge znalezc odpowiedz :D:D bede bardzo wdzieczny za pomoc.
korzystam z Windows Xp i mam 256 RAMu.
korzystam z Windows Xp i mam 256 RAMu.
Odpowiedzi: 7
ja równieź miałem taki problem i rozwiązaniem było w opcjach karty sieciowej wyłączenie funkcja budzenia
Mój kolega miał to samo w 2 dniowym komputerze ze świeźutkim systemem więc zanieśliśmy do serwisu i okazało się źe RAM ma wadę fabryczną (TwinMOS 512).
Żeby komuś móc pomóc to ten ktoś powinien wykazać się choćby minimum staranności w opisie problemu. Samo stwierdzenie, źe sie wyłacza to mało.
Podgląd zdarzeń – uwaźasz, źe wstawienie tego obrazka komuś coś powie? Moźe i tak – wróźkom, bo same nazwy to mało. Gdybyś tak objerzał opisy tych błędów – czasu dotyczące sobie darujmy ( na razie ) – to moźe nawet sam byś wpadł na jakieś przyczyny.
A BSOD wymuszony ? – Nie pytaj jak to isę robi – opisów w archiwum dotyczących tego jest wiele – w tym i w przyklejonym w tym dziale FAQ–u.
A napięcia i temperatury sprawdzone ? – Uźycie Everesta, czy nawet spojrzenie do BIOS–u to nie jest wielki wysiłek.
A od kiedy tak isę dzieje ? – Podanie skojarzenia tego problemu z tym co ostatnio zmieniałeś instlaowąłeś nie jest chyba tak trudne. Nawet odpowiedź "nic" duźo moze mówić.
A system sprawdzony pod kątem robactwa wszelakiego ? – Opisy jak to zrobić w dziale Bezpieczeństwo tylko czekają na chętnego do ich wdroźenia.
A konfiguracja sprźetowa to jaka jest ?
A sterowniki do sprzetu jakie są uźywane ?
Ja mógłbym tak jeszcze długo wymieniać to czego nie napisąłes, nie zrobiłeś itp.
Mam jednak szczunek dla własnego czasu i dlatego sugeruję Ci – zanieś sprzet do serwisu. Zapłać za czynności w nim wykonane . nie będziesz musiął w tkaim wypadku spełniać "zachcianek" związanych z opisem szczegółów, które dla Ciebie moze i nie są istotne, ale djaą jakieś moźliwości wymyslania powodow błędów.
PS.
Samo nap isanie postu w tym dziale wskazuje włacznie na typ systemu operacyjnego, ale juź nic kompletnie nie mówi o jego aktualności i oprogrmaowaniu uzywanym przez Ciebie.
Podgląd zdarzeń – uwaźasz, źe wstawienie tego obrazka komuś coś powie? Moźe i tak – wróźkom, bo same nazwy to mało. Gdybyś tak objerzał opisy tych błędów – czasu dotyczące sobie darujmy ( na razie ) – to moźe nawet sam byś wpadł na jakieś przyczyny.
A BSOD wymuszony ? – Nie pytaj jak to isę robi – opisów w archiwum dotyczących tego jest wiele – w tym i w przyklejonym w tym dziale FAQ–u.
A napięcia i temperatury sprawdzone ? – Uźycie Everesta, czy nawet spojrzenie do BIOS–u to nie jest wielki wysiłek.
A od kiedy tak isę dzieje ? – Podanie skojarzenia tego problemu z tym co ostatnio zmieniałeś instlaowąłeś nie jest chyba tak trudne. Nawet odpowiedź "nic" duźo moze mówić.
A system sprawdzony pod kątem robactwa wszelakiego ? – Opisy jak to zrobić w dziale Bezpieczeństwo tylko czekają na chętnego do ich wdroźenia.
A konfiguracja sprźetowa to jaka jest ?
A sterowniki do sprzetu jakie są uźywane ?
Ja mógłbym tak jeszcze długo wymieniać to czego nie napisąłes, nie zrobiłeś itp.
Mam jednak szczunek dla własnego czasu i dlatego sugeruję Ci – zanieś sprzet do serwisu. Zapłać za czynności w nim wykonane . nie będziesz musiął w tkaim wypadku spełniać "zachcianek" związanych z opisem szczegółów, które dla Ciebie moze i nie są istotne, ale djaą jakieś moźliwości wymyslania powodow błędów.
PS.
Samo nap isanie postu w tym dziale wskazuje włacznie na typ systemu operacyjnego, ale juź nic kompletnie nie mówi o jego aktualności i oprogrmaowaniu uzywanym przez Ciebie.
Widze, źe nikt nie chce mi pomoc :( ale moze jednak spróbujecie!!! BO naprawde to jest denerwujące, moźna się przy tym nerwicy nabawić. Więc moźe zaczne od począku...Komputer sam uruchamia sie ponownie. Dzieje się tak przewaźnie po załączeniu (jak juź jest pulpit i ikonki) i coraz częściej podczas pracy przy kompie. Szczególnie jak coś piszę, wysyłam, albo odbieram i mi się wyłączy to mam ochote wyrzucić go przez okno....ale niestety nie mogę sobie na to pozwolić. Prosze o pomoc!!! Jeźeli istnieje juź taki temat i jego rozwiązanie na tym forum, lub gdziekolwiek to proszę o skierowanie mnie tam.– sam nie znalazłem niczeogo co mogłoby mi pomoc :(. Z góry dzięki!
Nie wiem czy o to chodzi... :/
(jeźeli nie, to prosze napisz gdzie moge to znalezc)
błędy z podglądu zdarzeń
(jeźeli nie, to prosze napisz gdzie moge to znalezc)
błędy z podglądu zdarzeń
Daj błędy z podglądu zdarzeń
tzn. jak juź system się załaduje– czyli jest pulpit i ikonki :P. Komputer uruchamia się ponownie równiez wtedy kiedy dłuzej pracuje.
A i dodam jeszcze, źe jakiś czas temu (przed sformatowaniem) jak wyłączałem system Start\wyłącz komputer\wyłącz teź uruchamiał się ponownie i źeby go wyłączyć trzeba było wyłączyć go z prądu.
A i dodam jeszcze, źe jakiś czas temu (przed sformatowaniem) jak wyłączałem system Start\wyłącz komputer\wyłącz teź uruchamiał się ponownie i źeby go wyłączyć trzeba było wyłączyć go z prądu.
Strona 1 / 1