Zapora w Norton Security Internet...

Witam.

Pojawil sie u mnie problem z zapora w NIS. Otóź wszytsko działalo jak naleźy do chwili gdy zacząłem kombinować z odchudzaniem systemu i wyłączaniem niektórych usług. Teraz internet działa tylko gdy zapora jest wyłączona. Spotkałem sie juź z tym problemem na swieźo połoźonym XP (yy tak, ja teź mam XP) ale wydawało mi się ze to kwestia ustawień netu – wszytsko było na auto ,IP, DNS, brama a był podany jedynie port i adres. Na swoim XP nic nie robilem w ustawieniach zapory a mimo to po wyźej opisanych zabiegach netu nie mam. Dodam źe moje ustawienia sieci to stale IP, DNS tepsy, brak serwera proxy. Odchudzanie i wyłączanie usług robilem tylko za podanymi na tym forum radami i linkami do stron.

Będe wdzięczny za zainteresowanie i pomoc :P

Odpowiedzi: 5

Powlączałem część usług ale niestety nie dziala wciaz (nie zapisalem które wyłączyłem :oops:). Nie wiem co teraz, zauktualizuje system, explorera, sprobuje naprawic XP (chyba ma takie funkcje) a jak nie pomoze to chyba go połoźe na nowo...moźe ktoś ma jakis pomysl jeszcze?

Wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc :P
misialdo
Dodano
15.02.2005 16:07:13
hi hi instrukcja z haslab.pl jest do ...........
kto to pisał? najlepiej samemu przetestować wyłączenia usług i sprawdzić najpierw zaleźności!!!szczególnie "Menedźer połączeń usługi Dostęp zdalny"
leon1313
Dodano
15.02.2005 13:41:23
misialdo, na Twoim miejscu napisalbym marratonowi na hslab, zeby se taka instrukcje gleboko w pupe wsadzil. Mozesz sie nawet na mnie powolac i pozdrowic ode mnie serdecznie :P .

Najlepszym dla Ciebie rozwiazaniem byloby pozalaczac te uslugi ktore wylaczyles (chyba zapisales ktore wylaczasz?) i dopiero pozniej pojedynczo wylaczac, sprawdzajac sprawnosc systemu i komponentow. Juz w tej chwili moge Ci podac kilka (na oko) ktore powinny byc zalaczone:
Usługi IPSEC
Usługa NT LM Security Support Provider
Pomoc TCP/IP NetBIOS
Karta wydajności WMI
itd...

O tym ze "Usługa przywracania systemu" przyda sie w najmniej oczekiwanym momencie, nie ma nawet co mowic.

Blad skryptow – ten komunikat wylaczysz w Opcjach IE.
EL NINO
Dodano
15.02.2005 13:28:58
Swoje usługi ustawiłem wg. tabeli na stronie
http://hslab.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=19

Dodam równieź, źe od tego czasu explorer szwankuje gdy próbuje cos konfigurowac w Nortonie:"Wystąpił błąd w skrypcie na tej stronie, czy kontynuowac otawieranie skryptów na tej stronie" coś tedy...

Czy to te usługi zamieszały czy moźe to cos jeszcze innego?
Dzieki za pomoc :)
misialdo
Dodano
15.02.2005 12:51:12
Najprosciej byloby, gdybys podal ktore uslugi wylaczyles. W tej chwili to raczej takie wrozenie z fusow.
EL NINO
Dodano
15.02.2005 12:08:00
misialdo
Dodano:
15.02.2005 03:42:41
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1