Zapisywany plik ma zawsze nazwe C.exe, lub E.zip! HELP!

[color=red]Witam wszystkich.[/color

b]Po uruchomieniu systemu, gdy zapisuje 1raz jakis dokument (np. z przegladarki) jest OK. Ale gdy robie to 2gi raz Winda glupieje i nadaje sama nazwe np. E.zip albo C.jpg (rozszerzenia sa dodawane prawidlowo) i zapisuje plik sama (nie pojawia sie okno gdzie zapisac plik, ani pod jaka nazwa!!!) w tym katalogu gdzie nagralem 1wszy plik. Zupelnie jakbym robil 'Zapisz', a nie 'Zapisz jako...'!!! Nie moge wybrac nazwy i miejsca dla pliku, tylko musze go potem szukac samodzielnie (jak juz otworze katalog to juz wiem gdzie sa te pliki, ale to bez sensu!). Jedynym sposobem – jesli np. sciagam jakies obrazki (.jpg) – jest sciagnac jeden plik w tym domyslnym miejscu i po tym dziwnym zapisie windowsowym nie zmieniac nazwy = C.jpg (na taka jaka powinna byc, np. super_laska.jpg ). I gdy sciagne kolejny obrazek, w takim wypadku Windows sie SPYTA czy nadpisac istniejacy plik C.jpg i dopiero wtedy gdy klikne 'Nie' pojawia sie standardowe okno 'Zapisz jako...'
[/b]
Podobnie jest gdy np. w notatniku chce otworzyc jakis dokument, pojawia sie standardowe okienko wyboru pliku, ale najpierw mam komunikat, ze "C, nie mozna odnalesc pliku, zweryfikuj czy podano poprawna nazwe pliku" co jest oczywiste bo glupia Winda domyslnie wrzuca nazwe 'C' (lub 'E' czy 'D' – nie znalazlem zaleznosci) jako upragniony przeze mnie plik ! Dopiero, gdy nacisne 'Ok' moge wybrac plik ktory chce, tak to powinno byc od poczatku. Co ciekawe, a moze wlasnie zrozumiale, w OpenOffice, ktory ma swoj interfejs otwierania plikow, ten problem nie wystepuje. Sprawa dotyczy wiec prawie wszystkich programow – wtedy gdy jest tworzony jakis nowy dokument lub otwierany w danym programie – nie poprzez dwuklik na ikonie (wtedy plik dobrze sie otwiera!) – z tym, ze zawsze zapisywanie i otwieranie PIERWSZEGO dokumentu jest ok (sic!!!).
What is going on????????????????????? Nie chce z takiego glupiego, ale upierdliwego powodu reinstalowac systemu :–/.

Aha, rozwiazanie podobnego problemu z niemoznoscia zapisywania plikow w formacie .jpg, jedynie w .bmp tutaj nie pomoglo. Oproznilem wszystkie katalogi z wszystkich mozliwych plikow Temporary Internet Files, Downloaded Installations i Downloaded Program Files i niestety to nie to.

[color=red]Please H – E – L – P , wszelkie sugestie mile widziane.[/color

––
TomeG
WindowsXP Pro SP2, wszystkie aktualizacje.
AthlonXP 3200+, 768 MB, GeCube Radeon 9800, Epox EP–8rdae, Samsung SpinPoint 160 GB, DVD noname

Odpowiedzi: 4

Dzieki ale to nie to :(.
Dbam o system, mam Kasperskiego Antywira i Antyhackera. Skanuje system Ad–Awarem i Spybotem, obserwuje programy uruchamiajace sie przy starcie systemu przy pomocy Startup Monitora i Startup Control Panela – wiec to napewno nie wir ani cos podobnego. To cos z samym Windowsem tylko co?
TomeG
Dodano
25.10.2005 16:18:43
Dbam o system, mam Kasperskiego Antywira i Antyhackera. Skanuje system Ad–Awarem i Spybotem, obserwuje programy uruchamiajace sie przy starcie systemu przy pomocy Startup Monitora i Startup Control Panela – wiec to napewno nie wir ani cos podobnego. To cos z samym Windowsem tylko co?
TomeG
Dodano
TomeG
Dodano
moźe jakiś wirusik się zagnieździł. sprawdź narzędziami własnymi i tymi z działu "Bezpieczeństwo"
Endrju
Dodano
25.10.2005 09:27:36
TomeG
Dodano:
25.10.2005 02:50:35
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1