zapisanie streamu z realplayera
Czy wiek ktos jak to zrobic chodzi mi o zapisanie streamu z realplayera na twrdziela znalazlem fajna stronke z opisem tego http://www.enter.pl/archiwum/tekst2.asp?p=/archiwum/ent2004/06/enter_art_nstr_117245.html
i mam juz te dwa programy streambox i Net Transport ale nie potrafie w opisany tam sposob znalezc odnosnik URL do pliku zrodlowego transmisji.
Chodzi mi glownie o stream ze strony www.nba.com i tam moge w opisany na tej stronie sposob wyciagnac url ale z z rozszerzeniem .smi a nie .rm a srtembox i Net Transport nie radza sobie z takim rozszerzeniem.
wiec pytam czy ktos wie jak wyciaganc url z .rm lub czy zna ktos program ktory poradzi sobie z .smi ?
i mam juz te dwa programy streambox i Net Transport ale nie potrafie w opisany tam sposob znalezc odnosnik URL do pliku zrodlowego transmisji.
Chodzi mi glownie o stream ze strony www.nba.com i tam moge w opisany na tej stronie sposob wyciagnac url ale z z rozszerzeniem .smi a nie .rm a srtembox i Net Transport nie radza sobie z takim rozszerzeniem.
wiec pytam czy ktos wie jak wyciaganc url z .rm lub czy zna ktos program ktory poradzi sobie z .smi ?
Odpowiedzi: 8
nie o to mi chodzi nie chce programu ktory mi zapisze obraz ogladany na ekranie w danej chwili w real playerze bo on jest nadawany w 450kbps i prawie nie da sie go ogladac u mnie mam tylko klatki stop, chodzi mi jak z tego stremu wyciaganc scierzke url do programu streambox musi byc ona z rozszerzeniem .rm a tam znajduje tylko z .smi a strembox nie radzi sobie z tym rozszerzeniem kiedys to sie robilo bez problemu a teraz sie lepiej zabezpieczyli.
gieras:
chodzili mo oto, ze logicznie myslac, sygnal bedzie wychodzil i zaraz wchodzil ten sam spowrotem, zeby znowu wyjsc i tak w kolko. Czy nie bedzie sie dzialo cos w stylu sprzezenia jak w mikrofonie i glosniku.
no rozumiem,rozumiem, ale fajnie to ujales i w ogole... fajnie brzmi ;)
odzi:
o czym wy gadacie mi chodzi o zapis obrazu i dziwku z real playera chyba zle mnie zrozumieliscie
ach no,jeszcze obraz...hmm.. z tym moze byc wiekszy problem. mozesz zapisac dzwiek oddzielnie (sposobem ktory opisalem) i obraz oddzielnie,przy pomocy programu... cholera,amnezja, wiem ze byl dobry i nagrywal AVIki z dowolnego okna w systemie lub calego ekranu,mial cos wspolnego z hypersnapem i byl chyyyyba kiedys na jakiejs plycie KŚ, tutaj musi mnie ktoś wspomóc,bo to było grubo ponad 2 lata temu.
EDIT: ohooo! miał nawet bardzo duźo wspólnego z hypersnapem:D nazywa się hypercam i triala mozna sciagnac tu: http://www.hyperionics.com/
chodzili mo oto, ze logicznie myslac, sygnal bedzie wychodzil i zaraz wchodzil ten sam spowrotem, zeby znowu wyjsc i tak w kolko. Czy nie bedzie sie dzialo cos w stylu sprzezenia jak w mikrofonie i glosniku.czterech_:
oO zapetlal? :D
nie trza sie bawic kablami, wystarczy nawet systemowym sound recorderem wlaczyc nagrywanie, a w opcjach dzwieku –> nagrywaniu zmienic na line out.
o czym wy gadacie mi chodzi o zapis obrazu i dziwku z real playera chyba zle mnie zrozumieliscie
oO zapetlal? :D
nie trza sie bawic kablami, wystarczy nawet systemowym sound recorderem wlaczyc nagrywanie, a w opcjach dzwieku –> nagrywaniu zmienic na line out.
a nie bedzie sie ten dzwiek w jakis sposob zapetlal ?
Nie znam powyzszej metody, ale wydaje mi sie ze najprostszym sposobem na zapisanie streamu jest podciągnięcie kabelka z wyjscia out karty do wejscia in i odpalenie jakiegos programu do zapisu (np. Audacity – do zapisu dźwięku). Sam tego jeszcze nie wypróbowałem, więc nie gwarantuję źe to skuteczny sposób.
nikt nie jest mi wstanie pomoc :(
Strona 1 / 1