Zamykanie xp sp 2 inaczej

Witam ,mam problem z zamknięciem windy ,po wyloguj i wyłącz komputer pojawia sie klepsydra niby winda coś robi ale nie widzę by twardy pracował trwa to czasem do pieciu minut nim pojawi sie
wyłącz-uruchom ponownie -hibernacja . Czesto jest tak  że to okno wogóle sie nie pojawia a ikony kont i wyłącz  są martwe tzn po najechaniu na nie nie dzialają  ,zostaje wyłączenie zasilacza lub listwy bo przycisk w budzie "wyłącz" nie działa. wskaznik myszy chodzi .
Komputer "czysty" log sprawdzany ,antywirus jest ,czesto skanowany na rózne świństwa i nic.
Wpisy w rejestrze te o których wiem są O.K cos pewnie przeoczyłem staram się to rozwikłać od dwóch tygodni .
Moze świeże spojżenie coś wniesie ,
Ps.Przywracanie nie pomaga. usługa indeksowania wyłączona ,czyść plik wymiany też.

Odpowiedzi: 2

Masz Ad-aware i jego Ad-watch ?
EL NINO
Dodano
06.08.2006 01:00:29
  • marcin255 07.08.2006 00:10:26

ad-aware owszem&nbsp; ad -watch nie ,ale mam wrażenie że to problem windy&nbsp; cos w rejestrze się porobilo ale może sie mylę.<br>

• EL NINO 07.08.2006 14:45:45

Jesli masz Ad-aware, skad wiesz ze w tle nie chodzi Ad-watch ? Wylaczyles go ?

• marcin255 07.08.2006 15:09:31

Bo to wersja darmowa&nbsp; ale zauważylem że po skanowaniu Spybot-Search-Destroy&nbsp; i opcji napraw <br>obiekty nie stanowiące bezpośredniego&nbsp; zagrożenia&nbsp; [zielone wpisy] działa ok do następnego uruchomienia&nbsp; ,czyli jakiś wpis&nbsp; w kluczu rejestru zmienia się&nbsp; po każdym uruchomieniu komputera .<br>Teraz chyba zostaje metodą eliminacjii go znależć ,bo tak naprawdę znam trzy wpisy odpowiadające za zamykanie windy.<br>

• marcin255 08.08.2006 20:38:40

Może ktoś podpowie&nbsp; od&nbsp; jakich&nbsp; kluczy&nbsp; i jakie wpisy&nbsp; odpowiadają za zamkniecie systemu w win xp prof sp2.<br>

Może wyexpanduj spod konsoli odzyskiwania nastepujace pliki:
logonui.exe
winlogon.exe
explorer.exe

Jak expandować i dokładne komendy znajdziesz w googlach.
Peter_l
Dodano
05.08.2006 17:59:22
marcin255
Dodano:
05.08.2006 10:07:14
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1