Zamykanie systemu za drugim razem

Witam. Problem dotyczy XP home na laptopie Acer, po kliknięciu na Start>wyłącz komputer>wyłącz system zamyka kilka programów i "staje w miejscu", dopiero ponowne kliknięcie na "wyłącz" bez problemu zamyka system. Partycja systemowa była mocno pofragmentowana, zrobiłem defragmentację, lecz po 14% postępu wywaliło komunikatem że niektórych plików nie da się zdefragmentować, ale w oknie raportu nie wskazało których, po ponownej defragmentacji wystąpił ten sam problem, ale przy 39% defragmentacji. W trybie awaryjnym system zamyka się normalnie, podejrzewam że jakaś usługa bądź proces nie daje się zamknąć, ale oczywiście mogę być w błędzie... Jak poradzić sobie z tym problemem ?

Odpowiedzi: 2

Witam-miałem ten sam problem. Prawym przyciskiem-Mój komputer-Właściwości-Zaawasowane.W pozycji Uruchanianie i odzyskiwanie kliknąc na Ustawienia i odptaszkować w pozycji Awaria systemu-Automatycznie uruchom ponownie i OK. Powodzenia.
tadeusz2001
Dodano
29.04.2007 22:33:24
Możesz spróbować skorzystać z porad FAQ dotyczącego wolnego zamykania systemu. Możesz też użyć programika do XP o nazwie [url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=1B286E6D-8912-4E18-B570-42470E2F3582]User Profile Hive Cleanup Service[/url]
damiancore
Dodano
29.04.2007 13:29:38
mariuszfojcik
Dodano:
29.04.2007 11:57:21
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1