zamykanie systemu, ponowne uruchamianie

Mam taki problem, mianowicie, gdy chcę wyłączyć komputer klikam na start/wyłącz system i pokazuje mi się okno z wybieraniem czynności. Z listy mam wybrać jakąś czynność. Wolałbym, źeby były ikonki z "uruchom ponownie", "wyłącz" i stan wstrzymania.

Odpowiedzi: 5

Zobacz czy we własciwosciach połaczenia masz doinstalowany protokół Netware
Bobi
Dodano
02.04.2005 13:46:39
Nie mogę zmienić bo pojawia mi się takie okienko :

Konta Uźytkowników
usługa klienta dla systemu Netware wyłączyła ekran powitalny i szybkie przeączanie uźytkowników. Aby przywrócić te funkcje, musisz odinstalować Usługę klienta dla systemu Netware.

niestety nie wiem gdzie to odinstalować. Ale wiem jak to się stało: Mam modem zewnętrzny i SP 2. Włączyłem "kreator konfiguracjii sieci" i kaszanka.
Michał Szewczyk
Dodano
02.04.2005 13:42:17
ups –moja gafa....
jak pisze kolega: panel sterowania /konta uzytkowników/zmień sposób logowania lub wylogowania uzytkowników/uźyj ekranu powitalnego
leon1313
Dodano
01.04.2005 20:29:37
Leon1313 chodzi o tą liste, która sie pojawa po wybraniu start – zamknij. A dokładnie na zmianę na sposób tradycyjny (te "knefelki")
@Pytający: W paneju sterowania masz opcje dotycząca logowania (nie mam XP to nie kojarze – pisze z pamieci) i tam będzie "Uzyj ekranu powitalnego" zaptasz tą opcję.
Anonymous
Dodano
01.04.2005 20:13:52
odsyłam do mamuala polecenia shutdown (shutdown /? )
stwórz skrót na pulpicie wywołujący program z odpowiednimi przełącznikami.
shutdown –l –wylogowuje
shutdown –s –zamyka
shutdown –r –ponowne uruchomienie
przydatny okazać się moźe jeszcze przełącznik –t ustalający czs do wykonania zamknięcia.
leon1313
Dodano
01.04.2005 20:10:01
Michał Szewczyk
Dodano:
01.04.2005 19:41:00
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1