zamykanie systemu dłuuugie

Hej!!! z problemami (ale juz po wszystkim, dzieki Wam;) zainstalowalam windowsa xp. Teraz mam nastepne 2 problemy:(

1) kiedy wylaczam kompa to sie on nie wylacza, ciagle trwa zamykanie systemu i nie moze sie zamknac!!! czekam 5min, 10min w koncu robie restart, napewno nieslusznie

2) po drugie... łączę się z netem za pomocą sieci akademickiej;), no wlasnie tzn. raz sie udaje i mam polaczenie, innym razem jest polaczenie ale nic nie wysyla i nic nie odbiera, a jeszcze kiedy indziej (a to wszystko dzieje sie jednego dnia) wyskakują mi 2 okienka: jedno: kabel sieciowy odlączony, a a drugie: jest połączenie sieciowe i tak sobie te okienka migają.....

Nie mam zadnych wirusow!Ludzie mowią 1)zebym odinstalowala sterowniki karty sieciowej, albo 2)ponownie zainstalowala sterowniki plyty głównej (co robilam ostatnio w weekend przy instalacji win xp)

Odpowiedzi: 2

na forum kilka postów w sprawie długiego zamykania systemu było:
wpisz w szukajce długie zamykanie systemu zaznacz źeby szukało wszystkich słów i wybierz dział Windows XP
MetaVirus
Dodano
22.11.2005 22:52:31
1) masz komputer typu ATX? Jeźeli tak to poczytaj sobie porady na temat wyłaczanie tagowe kompa.

2)Niedawno miałem to samo – kabel sieciowy odłoczony, akurat w moim przypadky wsytarczyło zrestartowanie modemu(czy tam zdiagnozowanie, kabluwka) wpisuałem adres DHCP w wyszukwarce i po chwili działało. Ew: sprubuj wylaczyc kompa, wyciągnij wtyczke, odkręc kompa, wyciągnij k.sieciową i wcisnij ją jeszcze raz i włącz kompa.
mirobanan1
Dodano
22.11.2005 22:27:20
anett
Dodano:
22.11.2005 22:11:28
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1