Zamykanie procesu
Witam ja mam pytanie czy jest mozliwosc zamkniecia procesu w inny sposob niz poprzez alt+crtl+del. Czy jest do tego jakas inna opcja np poprzez wpisanie w start–>uruchom. Z górydz dziekuje za pomoc.
Tak dokladnie to mnie o chodzi o komunikator tlen. Przy wylaczaniu zawiesz sie a proces czyli musze go wylaczac poprzez alt ctrl... a chcialbym miec poprostu jakis skrot na pulpicie czy cos takiego zby dalo sie to szybcie zrobic.
Tak dokladnie to mnie o chodzi o komunikator tlen. Przy wylaczaniu zawiesz sie a proces czyli musze go wylaczac poprzez alt ctrl... a chcialbym miec poprostu jakis skrot na pulpicie czy cos takiego zby dalo sie to szybcie zrobic.
Odpowiedzi: 8
Oczywiście, źe sie da. PPM na pulpicie –> nowy –> skrót. Pojawi sie kreator tworzenia skrótów. W pole: "wpisz lokalizacje elementu" wpisujesz "taskkill /f /im tlen.exe" klikasz dalej, tutaj wpisujesz jakąś nazwe np. "kill Tlen" i dajesz zakończ.
kamaa:
start=>> uruchom=>> CMDtaskkill /f /im tlen.exe
Ok to dziala tylko czy da sie zrobic jakis skrot na pulpicie aby po nacisnieciu na niego proces tlena sie zamykal ??
start=>> uruchom=>> CMD
taskkill /f /im tlen.exe
W takim razie skoro tam jest to przedstawione w sposób dla Ciebie niezrozumiały skorzystaj z wyszukiwarki na forum, wpisz "taskkill" i spojrzyj na podobne tematy.
A nie mogl bys mi przykladow napisac dla jakiegos procesu jak to zrobic ??? Tlen jest w C:\Program Files\Tlen.pl\tlen. Sorka ale niezbyt kumam to co jest na stronie microsoftu :/
Poleceniem taskkill
Tworzysz sobie plik wsadowy bat z tym poleceniem wraz ze skłądnią i w razie potrzeby uźywasz go.
Tworzysz sobie plik wsadowy bat z tym poleceniem wraz ze skłądnią i w razie potrzeby uźywasz go.
Polecenie tskill (c:\windows\system32)
Masz jeszcze w "Usługach" w panelu sterowania w narzedziach administracyjnych :lol:
Strona 1 / 1