Zamykanie procesów
Witam, gdy daje ctrl+alt+del i próbuje zamknąć jakiś proces, np. nvsvc32.exe , DkService.exe itp to wyskakuje:
"Operacja nie moźe być zakończona.
Odmowa dostępu."
Stało się to po formacie, a przed mogłem wszystko zamknąć bez problemu ... jest jakiś sposób na to?
"Operacja nie moźe być zakończona.
Odmowa dostępu."
Stało się to po formacie, a przed mogłem wszystko zamknąć bez problemu ... jest jakiś sposób na to?
Odpowiedzi: 9
Wszystkie te pliki czyli nvsvc32 (helper driverów NVidii) DkService (Diskeeper) oraz ten proces Alcohola łączy jedno – są uruchamiane z zarejestrowanej usługi.
Spróbuj najpierw wyłączyć usługę poprzez services.msc, net stop ..., albo sc stop ... (gdzie w miejsce kropek wstawiasz nazwe skróconą danej usługi) i dopiero wtedy wyłączyć proces.
Albo w ogóle w trybie uruchamiania dajesz wyłaczony i masz spokój po restarcie.
Spróbuj najpierw wyłączyć usługę poprzez services.msc, net stop ..., albo sc stop ... (gdzie w miejsce kropek wstawiasz nazwe skróconą danej usługi) i dopiero wtedy wyłączyć proces.
Albo w ogóle w trybie uruchamiania dajesz wyłaczony i masz spokój po restarcie.
wiem ktorych sie nie da a ktore sie da. nie moge zamknac procesow od jakis programow typu jakis alcohol np. kiedys przed formatem nie bylo tego. wyskakuje alert i odmowa dostepu napis a nie napis typu ze jest to usluga systemowa i nie mozna zamknac. wiec jaki pomysl na rozwiazanie problemu?
Na przykłąd jakich procesów nie moźesz zamknąć?
Bo jeśli np. svchostów, lsass, csrss i innych systemowych i uruchamianych w trybie uslugi (np nvsvc32) to nic w tym dziwnego.
Bo jeśli np. svchostów, lsass, csrss i innych systemowych i uruchamianych w trybie uslugi (np nvsvc32) to nic w tym dziwnego.
witam. mam ten sam problem dlatego pisze w tym poscie. nie mgoe zamknac niektorych procesow poniewaz wyskakuje mi komunikat "odmowa dostepu" . niebardzo wiem jak posluzyc sie konsola i sprawdzic urpawnienia lub je zmienic :( prosze o pomoc...
Pelnym zdaniem odpowiadaj :P .
Masz. Ale jakie kurna ?
Masz. Ale jakie kurna ?
EL NINO:
Sprawdz sobie swoje prawa – czy ktos lub cos Ci ich nie odebralo. W Uruchom wpisz "cmd" a pozniej:
cacls sciezka_do_pliku
np.: cacls c:\windows\system32\chkdsk.exe – u Ciebie do plikow procesow nie dajacych sie zamknac.
huh, mam ... :/
Sprawdz sobie swoje prawa – czy ktos lub cos Ci ich nie odebralo. W Uruchom wpisz "cmd" a pozniej:
cacls sciezka_do_pliku
np.: cacls c:\windows\system32\chkdsk.exe – u Ciebie do plikow procesow nie dajacych sie zamknac.
cacls sciezka_do_pliku
Tak.MetaVirus:
a jesteś administratorem kompa (twoje konto)
a jesteś administratorem kompa (twoje konto)
Strona 1 / 1