Zamykanie lsass.exe – duźy problem.
Witam
Od pewnego czasu pojawiają mi się często komunikaty "Proces systemowy E:\WINDOWS\system32\lsass.exe został nieoczekiwanie zakończony" i mam minutę na zakończenie wszystkich aplikacji i system się restartuje. Co z tym trzeba zrobić, bez ponownej instalacji systemu?
Oto zrzuty ekranu:
Od pewnego czasu pojawiają mi się często komunikaty "Proces systemowy E:\WINDOWS\system32\lsass.exe został nieoczekiwanie zakończony" i mam minutę na zakończenie wszystkich aplikacji i system się restartuje. Co z tym trzeba zrobić, bez ponownej instalacji systemu?
Oto zrzuty ekranu:
Odpowiedzi: 9
Wystarcza przyklejony.
:arrow: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=15491
:arrow: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=15491
Nie zapomniej przed skanowaniem wyłączyć przywaracanie systemu, bo jak masz to włączone to i tak się wirusik odnowi. Najpierw PPM > Mój komputer > Zakładka "Przywracanie systemu" i odhaczyć checkbox'a
Juź myślałem, źe się go pozbyłem, a jednak dzisiaj znowu to samo. Przeskanowałem wczoraj system Avast'em, ArcaVir'em online i MKSClean, i ten pierwszy znalazł wirusa w programie ActiveSync microsoftu, usunął i wszystko było ok, dzisiaj tez przeskanowalem, ale nic nie znalazł..
ok i właśnie o to chodzi.... da mu to więcej czasu na pracę i rozwiązanie problemu
Błąd lsass to chyba jednak Sasser, ale nie koniecznie, moźe to być inny robak.
elemneo, pomoźe ale to jedynie leczenie objawowe.
elemneo, pomoźe ale to jedynie leczenie objawowe.
Niewiem czy to pomoźe ale moźe tak we właściwościach usług zmienić z "uruchom komputer ponownie" na "uruchom usługę ponownie"!?!?!
Dawno tego nie mialem, to byl chyba blaster, zeby miec czas na jakie kolwiek dzialania to podczas odliczania trzeba cofnac zegar w systemie, wtedy zamiast 60s bedzie odliczalo wiecej o tyle ile cofniesz :)
Ja to chyba usuwalem za pomoca fixblast.exe
Ja to chyba usuwalem za pomoca fixblast.exe
To wywoływał jakiś wirus nie pamietam nazwy, cuba blaster
Zaktualizować system i czytać przyklejone?
Strona 1 / 1