zamienic sie kompem na takiego? pomocy prosze
witam
mam taki problem i nie wiem co zrobic i co sie najbardziej opłaca:
mam teraz kompa Cel 1,1Ghz 512Ram 80Gb GF2MX400 64MB Sound blaster Live 5.1 plyte DFI (jakas zwyklizne) i nagrywarke
i moge sie zamienic na takiego kompa z doplata dla mnie:
P3 450 384RAM GRAFA RAGE 8MB :/ Sound Blaster Live 5.1 80GB (komp jest zintegrowany tzn plyta procek i grafa jest zintegrowana firmy DELL dysk baraccuda ramy pc 133 i nagrywarke
oplaca mi sie zamienic mojego celeron na P3 ? chodzi mi o wydajnosc w windowsie ? bo nie gram na kompie mi komputer sluzy do przegladania stronek sluchania muzyki i ogladania filmow ale nie chce zeby windows mi muli na tym CELeronie dzialalem na XP i chodzil gladko pytania czy bedzie duza roznica w wydajnosci systemu ? bo teoretycznie zmienia sie procek (ale za to za P3, plyta glowna i grafa, grafika hujowa ale to co a plyta zintegrowana to chyba powinna dobrze cykać co myslicie?
bo jak sie zamienie to moge liczyc na doplate ok 300zl
POMOCY co robic?
mam taki problem i nie wiem co zrobic i co sie najbardziej opłaca:
mam teraz kompa Cel 1,1Ghz 512Ram 80Gb GF2MX400 64MB Sound blaster Live 5.1 plyte DFI (jakas zwyklizne) i nagrywarke
i moge sie zamienic na takiego kompa z doplata dla mnie:
P3 450 384RAM GRAFA RAGE 8MB :/ Sound Blaster Live 5.1 80GB (komp jest zintegrowany tzn plyta procek i grafa jest zintegrowana firmy DELL dysk baraccuda ramy pc 133 i nagrywarke
oplaca mi sie zamienic mojego celeron na P3 ? chodzi mi o wydajnosc w windowsie ? bo nie gram na kompie mi komputer sluzy do przegladania stronek sluchania muzyki i ogladania filmow ale nie chce zeby windows mi muli na tym CELeronie dzialalem na XP i chodzil gladko pytania czy bedzie duza roznica w wydajnosci systemu ? bo teoretycznie zmienia sie procek (ale za to za P3, plyta glowna i grafa, grafika hujowa ale to co a plyta zintegrowana to chyba powinna dobrze cykać co myslicie?
bo jak sie zamienie to moge liczyc na doplate ok 300zl
POMOCY co robic?
Odpowiedzi: 9
Dokładnie... Co ci z tych 300 zł jeźeli będziesz musiał zrezygnować z lepszego systemu?
Prawdopodobnie czy okazji będziesz musiał troszke obniźyć rozdzielczoś i ilość kolorków – słabsza karta. Co ci moźe znacząco poscuć doznania wynikłe z przeglądania stron i oglądania filmów, a co do muzy... to mniejsza ilość ramu teź moźe cie niz zadowolić
A tak w ogóle, to juź pewnie się prazyzwyczaiłeś ź wszystko chodzi w miare dobrze, nie? Nie zamieniaj się bo będziesz tego źałował.
A zresztą na upartego to moźesz sobie policzyć ile kosztuje kaźda twoja część odjąc od tego jego i wszystko zsumować... Załoźe się źe wyjdzie więcej niź 300 zeta
Prawdopodobnie czy okazji będziesz musiał troszke obniźyć rozdzielczoś i ilość kolorków – słabsza karta. Co ci moźe znacząco poscuć doznania wynikłe z przeglądania stron i oglądania filmów, a co do muzy... to mniejsza ilość ramu teź moźe cie niz zadowolić
A tak w ogóle, to juź pewnie się prazyzwyczaiłeś ź wszystko chodzi w miare dobrze, nie? Nie zamieniaj się bo będziesz tego źałował.
A zresztą na upartego to moźesz sobie policzyć ile kosztuje kaźda twoja część odjąc od tego jego i wszystko zsumować... Załoźe się źe wyjdzie więcej niź 300 zeta
Kolo bez sensu jest taka wymiana. Po pierwsze tak jak nadmienili koledzy moźe ci to kuleć w filmach. A pozatym jak będzie ci się jednak chciało pograć to masz dobry kompik. A i na tamtym starym gracie postawisz Win9x bo na XP to nie masz co liczyć.
nie zamieniaj sie !!!!!!!!!!!!!!! kolo wciska kit!!!!
:D
:D
to poprostu wilki przekret najłatwiej porównac sobie to do smochodów: (twó)super extra bryka, a ktos ci proponuje za dopłata maucha!! wiec sie zastanów co wybierasz??
Ktoś chce Ci niezłego "wkręta" zrobić... Za Chiny się nie zamieniaj... Nawet z dopłatą... :idea:
ja dlugo meczylem sie na celku 400MHz i nie polecilbym tego najgorszemu wrogowi...(teraz na tym kompie pracuje ojciec :mrgreen: ) wiem ze celek to nie pentium ale to "tylko" 450MHz :? ja bym sie w zyciu nie zamienil...
Ja tam powiem tylko dwa słowa: nie warto.
no dobrzne narazie jest 1:0 to ile musial by mi zaplacic ? zeby mi sie to oplacilo tylko bez przesady :D
Szybsze to napewno nie będzie, widze źe ktoś chce zrobić dobry interes z tobą – dobry ale dla tej drugiej strony, 300 złotych t nie duźo jak na przesiadke z antycznego prawie komputera na całkiem niezły sprzęcik. Odradzam taką wymiane, filmy w dobrej jakości z dzwiękiem AC3 będą kuleć na tym sprzęcie, prawdopodobnie ja miałem Celerona300, jak się myle to proszę o poprawienie.
Strona 1 / 1