Zamół Kompa
Posiadam Win 98 SE po najnowszym update a mój komp to: Pentium III 450 mHz 256 ram dysk 10 GB riva tnt2 32 mb i płyte główną Abit BE6 i ostatnio tak muli kompa ze szok. Przy wyłanczaniu np jakiegos dokumentu "skacze znikając" robiłem defragmentacje i antiwirus nie wykrł zadnego wirusa , po formatowaniu dysku wszytko działa normalnie ale jakiś miesiąc dwa i nara to samo :(
Odpowiedzi: 12
EL NINO:
No bo sie kurna nie znasz na kompach i miales cos zrypane jak zwykle :P .Rebe:
nawet przy 1024 teź mi się jakim "psim swędem" udało bez łatania
Jak zwykle to Ty cała dyskusję wekslujesz na .... rypanie :lol: :wink:
EL NINO:
Naczytalem sie postow, to i wiem co nieco :mrgreen: .Rebe:
... znaczy próbowąleś i wiesz ? :lol: :wink:
Na Twoim miejscu bym ostroźnie do tej wiedzy podchodził – tak cuś jak pies do jeźa – sam wiesz , źe "papier" jest cierpliwy i kaźdą głupotę wytrzma :mrgreen:
No bo sie kurna nie znasz na kompach i miales cos zrypane jak zwykle :P .Rebe:
nawet przy 1024 teź mi się jakim "psim swędem" udało bez łatania
Naczytalem sie postow, to i wiem co nieco :mrgreen: .Rebe:
... znaczy próbowąleś i wiesz ? :lol: :wink:
EL NINO:
Schody owszem, ale jest i info o schodkach juz od 768. A w to co podawal M$, to nie zawsze wierze – przeciez podobno nie da sie na pirata zainstalowac SP1 :P :P .
Toź miałem te 768 i schodów nie zalicząłem – nawet przy 1024 teź mi się jakim "psim swędem" udało bez łatania, ale ja nie o tym a o"drugim boldzie" – znaczy próbowąleś i wiesz ? :lol: :wink:
Schody owszem, ale jest i info o schodkach juz od 768. A w to co podawal M$, to nie zawsze wierze – przeciez podobno nie da sie na pirata zainstalowac SP1 :P :P .Rebe:
... schody to są przy 1024 – jak sam MS podawać raczył.
EL NINO:
...keszuja :P . Schodki z w98 zaczynaja sie dopiero powyzej 768 MB RAMu.Ukey:
Nie cache–ują czyli nie .... :?:
Niech Ci bedzie EL NINO – nie adresują, a schody to są przy 1024 – jak sam MS podawać raczył.
...keszuja :P . Schodki z w98 zaczynaja sie dopiero powyzej 768 MB RAMu.Ukey:
Ukey:
Gdzieś czytalem ze 98se i starsze nie radza sobie dobrze z pamięciami powyrzej 256mb wiec moze to jest poblemem :?:
PS: nie radza sobie gdyz jak byly "pisane" to jeszcze nei bylo tyle ramu bylo max z 32 no 64 :wink:
G.......prawda – nie cache–ują, a nie nie radzą.
Gdzieś czytalem ze 98se i starsze nie radza sobie dobrze z pamięciami powyrzej 256mb wiec moze to jest poblemem :?:
PS: nie radza sobie gdyz jak byly "pisane" to jeszcze nei bylo tyle ramu bylo max z 32 no 64 :wink:
Polecam zainstalowanie, a następnie przeskanowanie
komputerka za pomocą Ad–Aware lub cosik podobnego..:) – myślę, źe rezultat tego sprawdzenia będzie dośc zaskakujący dla Ciebie.
komputerka za pomocą Ad–Aware lub cosik podobnego..:) – myślę, źe rezultat tego sprawdzenia będzie dośc zaskakujący dla Ciebie.
mam dwa programy : ram booster i mem trax przy wyłanczaniu jest z 50 % ramu wolnego czyli 128 mb to chyba na jedna aplikacje staczy :D
Zobacz – w czasie tego spowolnienia – czy nie masz zajętej cąłej pamięci. W w98 zarządzanie nią było dość łatwo padające i źeby to obejść najprościej bło stosować jakiegoś managera, kóry pracując w tle dbał o zwalnianie RAM–u.
Strona 1 / 1