Zakup Windows XP

Witam. Chciał bym się dowiedzieć tutaj co muszę spełnić aby móc kupić / legalnie używac takiego Windowsa - [url=www.tre.pl/index.php?docid=abctowar&id=38629]Windows XP Professional Polish UPG AE CD w/SP2[/url] (nie chcę kupować wersji OEM, a na niestety na BOX nie mam tyle kasy) - jestem osobą uczącą się, więc czy mogę skorzystać z tego systemu ?? - jakie są różnice pomiędzy nim a zwykłym Windows XP Pro BOX ?? Dziękuje. Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 1

Tego raczej nie kupuj. to upgrade systemu, a więc dla takich co już mają XP kupiony. Za te pieniądze na allegro zakupsz XP PRO SP2 w wersji OEM, choć trzeba troszkę czasem poczekać, aby trafić w tej cenie. Za 350-400PLN można trafić od ręki nawet w niektórych sklepach. O boxie w tej cenie zapomnij, nawet w wersji ENG.
Endrju
Dodano
15.01.2008 11:16:12
  • Rebe 15.01.2008 11:50:11

[quote=Endrju]Tego raczej nie kupuj. to upgrade systemu, a więc dla takich co już mają XP kupiony.[/quote] Czy aby na pewno tak to jest? Piotrwx - naprawdę musi być Pro, a Home nie wystarczy? - Toż brak GPO nie jest aż takim mankamentem, a do tego isę róznica głównie sprawadza.

• Piotrwx 17.01.2008 00:20:31

[quote=Endrju]Tego raczej nie kupuj. to upgrade systemu, a więc dla takich co już mają XP kupiony. Za te pieniądze na allegro zakupsz XP PRO SP2 w wersji OEM, choć trzeba troszkę czasem poczekać, aby trafić w tej cenie. Za 350-400PLN można trafić od ręki nawet w niektórych sklepach. O boxie w tej cenie zapomnij, nawet w wersji ENG.[/quote] Niestety mój budżet jest ograniczony, a niestety zakup wersji OEM nie wchodzi w grę... Nic chce przy wymianie płyty głównej wyrzucać 400 zł. w błoto (bo przecież legalnie już nie mógł bym używać wersji oem bo zmienił się s/n ). [quote=Rebe] Piotrwx - naprawdę musi być Pro, a Home nie wystarczy? - Toż brak GPO nie jest aż takim mankamentem, a do tego isę róznica głównie sprawadza.[/quote] No tak Home mógł by być - tylko, że normalne XP Box - kosztuje ok. 1000zł, a wersja Edukacyjna XP Pro - ok. 400zł.

Piotrwx
Dodano:
14.01.2008 12:51:19
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1