zakup legalnego windows
witam mam pytanko chce zakupic legalnego windows xp i nie wiem ktorego wybrac z ktorego bede zadowolony i z ktorym nier pede mial az tk duzych problemow. prosze o porade z gory dzieekuje.
Odpowiedzi: 5
Ad@$ - a na ..... Pani Kasi wiedza jak się do domeny przłączyć ?
Zaś co do Pana Marka - jakoś tak nawet gdyby użył systemu datacenter to i tak mu to za jedno, bo ... używa programu, który nie potrafi rozłożyć się na kawałki pod parę CPU.
Przesadzasz - z punktu widzenia Użytkownika to naprawdę jest żadna róznica czy Home, czy Pro. Taki klepacz klawiaturowy i tak zaraz będzie "po wszystko" biegał do Administratora.
PS.
Inna sprawa, że i tak nie iwadomo na co Autorowi tematu ten system ma być ( zaraz wyjdzie, że optymalny jest 64, a nie 32, albo inny w98 ).
Ja osobiście polecam Windows XP Media Center Edition 2005 PL bo sam takiego mam a różnica między Home a Media Center wynosi ok 40 zł więc wg mnie opłaca się dołożyć to 40 zł i mieć możliwość sterowania pilotem ;) Tylko że MCE jest w wersji OEM ;/ ale jeżeli jesteś zainteresowany to zobacz [url=http://www.microsoft.com/poland/windowsxp/mediacenter/evaluation/tours/MCE_commercialPreload.html]tutaj[/url] prezentacje pokazującą możliwości MCE a [url=http://www.centrumxp.pl/WindowsXPMediaCenter]tutaj[/url] masz artykuły w CentrumXP.pl. Mam nadzieję że skorzytasz.
To zależy do czego jeszcze go potrzebujesz choć wydaje mi się że dla mniej zaawansowanych użytkowników nie ma większej różnicy między Home a Pro. Tak jak powiedział Żółty zależy to od użytkownika i posiadanego sprzętu.
-
[quote=Pejqas]dla mniej zaawansowanych użytkowników nie ma większej różnicy między Home a Pro.[/quote] Tia... Pani Kasi, sekretarce w firmie, obojętne, czy będzie miała wersję domową, czy profesjonalną, tylko ciekawe, jak się przyłączy do domeny w XP Home (bez żadnych workaroundów) - ot taki pierwszy z brzegu przykład. Albo Pan Marek, co pracuje w firmie drukującej pocztówki, nie wie, czemu jego OS nie obsługuje dwóch procesorów, a niby "nie ma większej różnicy między Home a Pro".
Ilość problemów z systemem nie zależy od wersji oprogramowania a w głównej mierze od użytkownika i sprzętu.
Ja mam legalnego Windowsa XP home edition i jak na razie nie narzekam.
Strona 1 / 1
[quote=Rebe]Przesadzasz - z punktu widzenia Użytkownika to naprawdę jest żadna róznica czy Home, czy Pro. Taki klepacz klawiaturowy i tak zaraz będzie "po wszystko" biegał do Administratora.[/quote] Nie z punktu widzenia Użytkownika, a z punktu widzenia zastosowania systemu - to chciałem uwypuklić.