Zainstalowałem sysem WinXP i teraz nie widzi dysku i się nie uruchamia system

CZeść. Znaowu prosze Was o pomoc. W sobotę zainstalowałem ponownie WinXP. Wszystko było cacy, ale coś się stało, nie wiem co przy ponownym uruchomieniu wyskakuje błąd dysku. Podpiąłem teraz dysk do kolegi, (tez XP) i na moim były dwie partycje c i d. teraz u niego też widze dwie, ale.. Ta druga partcja moja jest widoczna jest jako FAT32) natomiast główna partycja rozruchowa, ją w czasie instalacji windowsa sfrmatowałem na NTFS, jest niedostępna. Jak próbuje na nią wejść to pokazuje mi komunikat że dysniedostepny (niesformatowany) czy chce sformatować teraz. Kolega ma System NTFS jeśli jest to ważne? Co to się stało. Na tym moim dysku (partycji głównej) nic nie widzę. We właściwościach pokazuje mi się wolnych 0bajtów zajetych 0bajtów a system plików RAW. JAk to naprawić bez formatowania? Prosze o wskazówki.

Odpowiedzi: 2

A możesz mi powiedzieć skąd wziąć estdiska i tak w ogóle co to się z tym dyskiem stało, czy jak to sie mogło stać. Z tego co pamietam to system sie prawidłowo zamknął i więcej juz go nie widziałem.
slawek7
Dodano
15.05.2007 22:02:19
  • Żółty 15.05.2007 22:09:59

[quote=slawek7]A możesz mi powiedzieć skąd wziąć estdiska [/quote] Z ... internetu ;) Wystarczy w google wpisać. [quote=slawek7]i tak w ogóle co to się z tym dyskiem stało, czy jak to sie mogło stać. Z tego co pamietam to system sie prawidłowo zamknął i więcej juz go nie widziałem.[/quote] Nie wiem co się stało. Nigdy sie nad tym nie zastanawiałem ;) A że sie tak zdarza to archiwum wystarczy przejrzeć.

testdiska spróbuj użyć i odświeżyć tablicę partycji na tym dysku. Pamiętaj by zmiany jakiekolwiek zapisywać tylko i wyłącznie gdy program poda właściwą liczbe, typ i rozmiar partycji oraz gdy dało sie będzie pliki poprzeglądać.
Żółty
Dodano
15.05.2007 21:42:44
slawek7
Dodano:
15.05.2007 21:13:53
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1