Zagubiony oryginlny numer seryjny XP
Przeszukałem forum ale to chyba nieczęsty przypadek.Mój kolega kupił oryginalny Windows XP(OEM ale bez sprzętu)i w międzyczasie zawieruszył opakowanie z etykietką i licencją,czy jest jakiś sposób odczytania numeru seryjnego z płyty CD czy trzeba się zwrócić do Microsoftu czy moze istnieje jakaś inna opcja.Bardzo chciałbym mu pomóc,dziękuję z góry za podpowiedzi.
Odpowiedzi: 16
Dzwoniliśmy do Microsoftu,odpowiedź brzmiała;gdyby chociaź raz był aktywowany nie ma problemu,ale nie był.Kolega obszukał cały dom i warsztat i parę inych miejsc w poszukiwaniu naklejki itd.(fakturę VAT posiada)i jedyne co na razie moge mu poradzic to szukać jeszcze raz.Dziękuję bardzo za wszystkie próby pomocy.Pomysł Passiva z wgraniem (moźna nawet na inną partycję!)i odczytaniem serialu przy pomocy specjalnego programu jest faktycznie dość oryginalny.
Elementami świadczącymi o legalności oprogramowania są:
1.
Umowa licencyjna
2.
Certyfikat autentyczności
3.
Legalny nośnik
4.
Podręcznik uźytkownika
Dodatkowym dokumentem mogącym świadczyć o legalności oprogramowania jest faktura zakupu.
Zalecane minimum to 2 3 z wymienionych wyźej atrybutów legalności. Jeźeli z jakichkolwiek przyczyn uźytkownik nie posiada minimum dokumentacji wymienionej powyźej, wówczas kaźdy przypadek analizowany jest indywidualnie, przez organy do tego uprawnione na podstawie towarzyszących mu okoliczności.
www.microsoft.com zamias się kłócic wrrrr jesli ofkorz masz legal system jesli nie to podpisze si pod piewszym postem passiva
1.
Umowa licencyjna
2.
3.
Legalny nośnik
4.
Podręcznik uźytkownika
Dodatkowym dokumentem mogącym świadczyć o legalności oprogramowania jest faktura zakupu.
Zalecane minimum to 2 3 z wymienionych wyźej atrybutów legalności. Jeźeli z jakichkolwiek przyczyn uźytkownik nie posiada minimum dokumentacji wymienionej powyźej, wówczas kaźdy przypadek analizowany jest indywidualnie, przez organy do tego uprawnione na podstawie towarzyszących mu okoliczności.
www.microsoft.com zamias się kłócic wrrrr jesli ofkorz masz legal system jesli nie to podpisze si pod piewszym postem passiva
Elementami świadczącymi o legalności oprogramowania są:
1.
Umowa licencyjna
2.
3.
Legalny nośnik
4.
Podręcznik uźytkownika
1.
Umowa licencyjna
2.
3.
Legalny nośnik
4.
Podręcznik uźytkownika
Rebe:
gusioo – potarzasz się moźe u mnie ? – Odkurzacz by odpoczął. :mrgreen:
A to dobry pomysł – miałbym kapiel z głowy :mrgreen:
gusioo:
Passive:
uzyskanie seriala z Cd jest bardziej proste niź metr sznurka zwinięty w kieszeni
ROTFL.
gusioo – potarzasz się moźe u mnie ? – Odkurzacz by odpoczął. :mrgreen:
Oczywiście, źe jest serial na CD – ten od unattend.
Szkoda tylko, źe ...nie działa :lol:
Passive:
uzyskanie seriala z Cd jest bardziej proste niź metr sznurka zwinięty w kieszeni
ROTFL.
ehhh człowiecze ....ze złodzejem to się pomyliłeś bo ja mam same orgi =)) a skoro Ty masz taki problem jaki masz to sobie radź =))) heheh i nie zawracaj głowy innym swoimi lamerskimi problemami =))uzyskanie seriala z Cd jest bardziej proste niź metr sznurka zwinięty w kieszeni ... chłopczyku pozdrawiam i zyczę miłej zabawy =))
Passive:
Gdybyś był troszkę bardziej bystry =)))) to byś wiedział skąd wziąć zastępcze seriale =))) pozdro =
Skoro zaś Ty do tych bardziej bystrych naleźysz to rozejrzyj się czy gdzieś tam "zastępcze" mózgi nie są do znalezienia i z ewentualnej okazji skorzystaj.
Passive:
Gdybyś był troszkę bardziej bystry =)))) to byś wiedział skąd wziąć zastępcze seriale =))) pozdro =
Tylko nie kaźdy jest złodziejem – jak Ty.
Zbyt to dla mnie skomplikowane. Najpierw wgrac "serial" ktorego sie nie zna i dopiero odczytac programem ? Bede to musial zanotowac w kajeciku :P .Passive:
Jeźeli chodzi o serial to musisz go wgrać
(...)
program WinKeyFinder i serial Ci pokaźe.
BTW, zawsze gadali, ze z proznego to i Salomon nie naleje, ale nowe czasy naszly, to i nalac jest z czego :wink: .
Jeźeli chodzi o serial to musisz go wgrać na jakiegoś kompa moźsz nawet na inną partycję np d , e ... itd ( oczywiście bez aktywacji )
potem postaraj się o program WinKeyFinder i serial Ci pokaźe. pozdro
Jeźeli chodzi o serial to musisz go wgrać na jakiegoś kompa moźsz nawet na inną partycję np d , e ... itd ( oczywiście bez aktywacji )
dziob, skoro kolega zgubil, niech sie stara w M$. Z plyty nie odczyta.
Nie wiem czy się w pełni dobrze wyraziłem;ten Windows nie jest jeszcze zainstalowany na zadnym komputerze,mam tylko płytę
http://www2.centrumxp.pl/Programy/2349,7,Advanced_Windows_Password_Recovery.aspx
Strona 1 / 1