zagubiony defragmentator dyskow
Nie wiem jakim cudem, ale w Start>Programy>Akcesoria>Narzedzia systemowe>Defragmentator dyskow pozostal mi tylko skrot do tego programu. Nie przypominam sobie zebym cokolwiek odinstalowywala.
Windows daje mi info, ze nie moze znalezc pliku dfrg.msc i na tym koniec.
Probowalam szukac pliku defragm.exe. ale mam tylko pliki o tej nazwie oznaczone symbolem dyskietki.
Poradzcie cos, pliiiiis.
Pozdrawiam
Windows daje mi info, ze nie moze znalezc pliku dfrg.msc i na tym koniec.
Probowalam szukac pliku defragm.exe. ale mam tylko pliki o tej nazwie oznaczone symbolem dyskietki.
Poradzcie cos, pliiiiis.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
EL NINO:
Jesli zainstalowalas SP2, system wywali Ci informacje o nie takiej plycie jaka jest wymagana.
W takim razie prosze o wyjasnienie ciemnej kobiecie czym grozi anulowanie naprawy jakiegos pliku przy takiej operacji?
EL NINO:
probowalas np.: "defrag c: /f" ?
Uff, poszlo!
Dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Jesli zainstalowalas SP2, system wywali Ci informacje o nie takiej plycie jaka jest wymagana.
W trybie awaryjnym rowniez nie mozna wlaczyc defragmentatora ? Nie instalowalas jakiegos innego, zewnetrznego ? Z Uruchom probowalas np.: "defrag c: /f" ?
W trybie awaryjnym rowniez nie mozna wlaczyc defragmentatora ? Nie instalowalas jakiegos innego, zewnetrznego ? Z Uruchom probowalas np.: "defrag c: /f" ?
Podczas dzialania prgramiku Ochrona plikow systemowych dostalam info, ze wlozona plytka z XP to nie ta, ktora powinna byc. Pieknie, tak to jest jak sie kupuje lapa z preinstalowanym systemem operacyjnym w firmie VOBIS! :roll:
Dalam "anuluj" :–(
Reszta poszla OK, ale dalej defragnetatora nie ma.
Dalam "anuluj" :–(
Reszta poszla OK, ale dalej defragnetatora nie ma.
Moźe wystarczy komenda z uruchom chkdsk /f i sfc /scannow,system sprawdzi błędy i pliki.Włóź płyte z XP do napędu,po chkdsk sfc spacja.
Strona 1 / 1