Żadna karta muzyczna nie działa
Mam od niedawna Windows XP. Problem w tym, źe karta muzyczna "nie daje" się zainstalować. Mam Sound Blaster Live Value, a oprócz tego inną wbudowaną w płytę główną. Żadna nie działa. Przy instalacji sterowników (ściągniętych z oryginalnej strony sound blastera) wyskakuje jakiś błąd w którym nic konkretnie nie pisze, tlyko error i jakieś cyferki nie wiadomo do czego. Nie ma konfliktów sprzętowych, w biosie wszystko poustawiane. Nie wiecie co to moźe być :?: Dodam, źe źadne ręczne instalowanie sterowników nie pomaga. :?
Odpowiedzi: 7
Widze ze jestes jedna z tych osob ktorym sie wydaje, iz pozjadali wszystkie rozumy i z gory wiedza co jest dobre a co zle. Zostaw wiec te windowsy bo Ci krzywde zrobia albo jakie inne kuku. Powiedz rodzicom zeby Ci kupili lalke, ale nie taka mowiaca, bo tez sobie z nia nie poradzisz.Meg:
XPek to jedno wielkie badziwie, zresztą wszystkie windowsy są do d.
Swoim postem rodem z przedszkola dla trudnych dzieci wystawilas sobie swietna wizytowke osoby ktorej brakuje elemantarnych zasad kultury i taktu. Radze Ci dotrzec do tekstu netykiety, przeczytac i stosowac sie do niej, bo za wiele w necie nie osiagniesz a to co tu prezentujesz mozna smialo okreslic jednym slowem – BURACTWO.Meg:
Ja zatem mogę pogrubienia uźywać tutaj jak i kiedy chcę.[/b][/size] [[b]color=cyan][size=24][b][color=green]moźe coś jeszcze ciekawego napiszesz o rozmiarach i kolorach ? [color=yellow][b]:D LOL![/list]
Ze swoimi kolorowankami idz dziewczyno na forum bravo–girl albo jakiego dzieciecego czata, moze tam nie beda nikomu przeszkadzaly.
Dalsza dyskusje z osoba o Twoim wychowaniu a raczej jego braku uwazam za bezcelowa.
Słuchaj, ja sama nie zostałam z tym problemem, miałam pomocników, którym nie udało się tego dźwięku naprawić. Oni się znali na tym komunikacie i to nie było nic konkretnego. To na pewno nie była wina sterowników, poniewaź były oryginalne, a i "nieoryginalnych" szukaliśmy na necie, chociaź moim zdaniem to było bez sensu, bo oryginalne powinny działać! XPek to jedno wielkie badziwie, zresztą wszystkie windowsy są do d. Piszesz, źe jest "bardzo czuły na błędy", buuhah przecieź to śmieszne! Na nie wiadomo jakie błędy! Błędy znikąd!
Ale ty się czepiasz tego pogrubienia. Nigdzie ma na tym forum nie ma informacji, źe pogrubienia naleźy uźywać "do wskazania w swoim tekście na cos bardzo waźnego" itp. To ty tak uwaźasz. Ja zatem mogę pogrubienia uźywać tutaj jak i kiedy chcę. [color=cyan]nie lubię takiego czepiania się o pierdoły[/color] moźe coś jeszcze ciekawego napiszesz o rozmiarach i kolorach ? :D LOL![/list]
Ale ty się czepiasz tego pogrubienia. Nigdzie ma na tym forum nie ma informacji, źe pogrubienia naleźy uźywać "do wskazania w swoim tekście na cos bardzo waźnego" itp. To ty tak uwaźasz. Ja zatem mogę pogrubienia uźywać tutaj jak i kiedy chcę. [color=cyan]nie lubię takiego czepiania się o pierdoły[/color] moźe coś jeszcze ciekawego napiszesz o rozmiarach i kolorach ? :D LOL![/list]
Słuchaj, ja sama nie zostałam z tym problemem, miałam pomocników, którym nie udało się tego dźwięku naprawić. Oni się znali na tym komunikacie i to nie było nic konkretnego. To na pewno nie była wina sterowników, poniewaź były oryginalne, a i "nieoryginalnych" szukaliśmy na necie, chociaź moim zdaniem to było bez sensu, bo oryginalne powinny działać! XPek to jedno wielkie badziwie, zresztą wszystkie windowsy są do d. Piszesz, źe jest "bardzo czuły na błędy", buuhah przecieź to śmieszne! Na nie wiadomo jakie błędy! Błędy znikąd!
Meg, zareczam Ci, ze XP nie jest powalony i wiele osob uzywa go majac rowniez "na pokladzie" Sound Blastera. Jest tylko bardzo czuly na bledy zwiazane z jego konfiguracja a w Twoim przypadku na, moim zdaniem, bledne sterowniki ktore trzeba starannie dobrac. Te wyskakujace cyferki o ktorych pisalas a raczej ich odczytanie i interpretacja, maja ogromne znaczenie – wskazuja winowajce klopotow.
Samo pogrubienie – to nie jest jak piszesz sprawa gustu. Pogrubienia uzywa sie do wskazania w swoim tekscie na cos bardzo waznego, do tego, aby adwersarz zwrocil szczegolna uwage na zaznaczony w ten sposob fragment tekstu/zdanie.
Samo pogrubienie – to nie jest jak piszesz sprawa gustu. Pogrubienia uzywa sie do wskazania w swoim tekscie na cos bardzo waznego, do tego, aby adwersarz zwrocil szczegolna uwage na zaznaczony w ten sposob fragment tekstu/zdanie.
Tak, karta zintegrowana była wyłączona w biosie w czasie instalacji soundblastera. Wkurzyłam się na xp i teraz mam win 2000 i wszystko świetnie chodzi na dokładnie tym samym sprzęcie, źadnych problemów z kartą muzyczną juź nie ma. Nie wiem co ten xp taki powalony.
A propos, dzięki za odpowiedź, bo widzę, źe nikt inny nie potrafił dać mi jakiejś porady :D
Co do uźywania pogrubienia to sprawa indywidualna gustu kaźdego z nas, ale ja nie sądzę, źeby w ten sposób post stawał się nieczytelny, a tak napisałeś. pa
A propos, dzięki za odpowiedź, bo widzę, źe nikt inny nie potrafił dać mi jakiejś porady :D
Co do uźywania pogrubienia to sprawa indywidualna gustu kaźdego z nas, ale ja nie sądzę, źeby w ten sposób post stawał się nieczytelny, a tak napisałeś. pa
Tak, karta zintegrowana była wyłączona w biosie w czasie instalacji soundblastera. Wkurzyłam się na xp i teraz mam win 2000 i wszystko świetnie chodzi na dokładnie tym samym sprzęcie, źadnych problemów z kartą muzyczną juź nie ma. Nie wiem co ten xp taki powalony.
A czy wylaczasz w biosie karte zintegrowana z plyta glowna gdy chcesz instalowac tego SoundBlastera ?
Te cyferki ktore wyskakuja podczas instalki tez sa wazne.
I na koniec – nie uzywal prosze pogrubienia. Przeciez post jest nieczytelny.
Te cyferki ktore wyskakuja podczas instalki tez sa wazne.
I na koniec – nie uzywal prosze pogrubienia. Przeciez post jest nieczytelny.
Strona 1 / 1