Zadania muzyczne na dysku D

Mam problem. Ni stąd ni zowąd pojawiły mi się zadania muzyczne bezpośrednio na dysku D:

Niech ktoś mi powie jak to dziadostwo usunąć bo mi zamula główny katalog.

Odpowiedzi: 12

Niestety nic to nie dało. A co dziwniejsze to zadania muzyczne zostały zmienione przez zadania dla obrazów ?!?!?! :|:|:|
Pyton_000
Dodano
19.12.2004 12:04:53
Pyton: Pedejrzewam ze w rejestrze to bedzie gdzies tu: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsShellNoRoam
ale co dalej to zabij mnie ale nie powiem Ci

Moze tutaj: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsShellNoRoamDUIBagsShellFolders{F3364BA0–65B9–11CE–A9BA–00AA004AE837}
Bobi
Dodano
19.12.2004 09:48:50
:wink: :wink: Przeraźasz mnie :D Sam sprawdzałem praktycznie wszystkie moźliwości zanim napisałem na forum i z twoją poradą równieź :).

Powiem jeszcze jedno. Kiedyś teź miałem ten problem. Ale pojawił się on dopiero jakiś czas po wyjściu SP2. Czyściłem calusieńki dysk i przez jakiś czas było spoko. Aź nie przeinstalowałem systemu znowu. No i od 1–2 tygodni znowu się pojawiło te badziewo :| Chciałem poszukać w rejestrze wpisu dot. tego dziadostwa ale nie znalazłem nic interesującego :|
Pyton_000
Dodano
18.12.2004 23:17:02
Pyton_000:

bmalz:
Ja proponuje usuniecie pliku Thumbs.db i Desktop.ini. Pamietaj, ze te pliki sa ukryte

A widział ty kiedykolwiek te pliki bezpośrednio w katalogu głównym dysku/partycji ?? Bo ja nie :wink:
A moze ty masz tak lewego Windowsa, ze moze masz? Sprawdzales?
bmalz
Dodano
18.12.2004 23:03:36
AdasB:
...::: Moge Cie naprowadzic jak usunąc zadania muzyczne z danego folderu (np. zawierajacego muze) klikasz na folder prawym myszy/wybierasz properties/(3 zakładka) customize/i ustawiasz Use this folder type as template na None/ zaznaczasz aby odnosilo sie to rowniez do podfolderow..(pewnie o tym wiesz)i juz. Jak natomiast to zrobic na dysku nie mam pojecie.. ale moze ta podpowiec Cie naprowadzi :::... :D

To moźna stosować TYLKO do folderów, więc na dyskach nie działa.

Damianos:
a moze to ten folder z mp3??
Spróbuj go gdzieś przenieść. Albo moźe masz jakies pliki ukryte na tym dysku i ich nie widać a menu obok wyswietla zadania muzyki. Jesli masz włączone pokazywanie plików i folderów ukrytych to napewno nie to ale jak nie masz włączonej tej opcji to ją włącz i sprawdź.

Co ma folder który zawiera muzykę do katalogu nadrzędnego ??

bmalz:
Ja proponuje usuniecie pliku Thumbs.db i Desktop.ini. Pamietaj, ze te pliki sa ukryte

A widział ty kiedykolwiek te pliki bezpośrednio w katalogu głównym dysku/partycji ?? Bo ja nie :wink:
Pyton_000
Dodano
18.12.2004 21:40:43
Ja proponuje usuniecie pliku Thumbs.db i Desktop.ini. Pamietaj, ze te pliki sa ukryte :wink:
bmalz
Dodano
18.12.2004 20:43:43
a moze to ten folder z mp3??
Spróbuj go gdzieś przenieść. Albo moźe masz jakies pliki ukryte na tym dysku i ich nie widać a menu obok wyswietla zadania muzyki. Jesli masz włączone pokazywanie plików i folderów ukrytych to napewno nie to ale jak nie masz włączonej tej opcji to ją włącz i sprawdź.
Damianos
Dodano
18.12.2004 18:49:59
...::: Moge Cie naprowadzic jak usunąc zadania muzyczne z danego folderu (np. zawierajacego muze) klikasz na folder prawym myszy/wybierasz properties/(3 zakładka) customize/i ustawiasz Use this folder type as template na None/ zaznaczasz aby odnosilo sie to rowniez do podfolderow..(pewnie o tym wiesz)i juz. Jak natomiast to zrobic na dysku nie mam pojecie.. ale moze ta podpowiec Cie naprowadzi :::... :D
AdasB
Dodano
18.12.2004 18:27:14
Ukrycie lewego panela pomaga owszem, ale jest mo on potrzeby do pracy. A przywrucenie domyślnych ustawień nic nie pomaga :(
Pyton_000
Dodano
18.12.2004 16:38:29
...::: A moze pomoze :P Tools/Folder opcions/Restore defaults.... ewentualnie górna opcja /Use Windows classic folders, zeby schowac cale lewe menu. :::...
AdasB
Dodano
18.12.2004 16:02:19
Kolego widziałeś screena ??
Chce się tego całkowicie pozbyć
Pyton_000
Dodano
18.12.2004 15:18:09
jezeli masz to zdublowane to poprostu usun ale wczesniej PestPatrol
bananjp
Dodano
18.12.2004 10:22:11