Zacinajacy sie czat na laptopie
Witam. Nie wiem, czy to dobry temat do tego dzialu, ale umieszczam go tu, gdyz potrzebuje waszej pomocy. Matka mojej dziewczyny (przyszla tesciowa :lol: ) zakupila niedawno laptopa (pentium II 366Mhz, 128MB SDRAM, 6GB HDD). Podlaczylem jej do tego laptopa droga radiowa internet. Cala struktura wyglada tak, ze stoi sobie router z punktem dostepowym WiFi do ktorego jest podlczony kabelkiem komputer stacjonarny i droga radiowa laptop (w laptopie karta WiFi PCMCIA). Na komputerze zainstalowany jest obecnie win Millenium i program antywirusowy. Podczas korzystania z czatu (glownie tego z wirtualnej polski) co pewien czas cale okno czatu przycina sie. Zamiera, poczym gwaltownie rusza pokazujac mase wiadomosci, ktore nadeszly w czasie tego zawieszenia. Strasznie to moja "tesciowa" denerwuje i musze temu jakos zaradzic. Prubowalem juz instalacji JAVY i menagera pamieci. Brak poprawy. Transfer na laptopie osiaga 10 kilobajtow na sec. Na sytuacje nie ma wplywu drugi komputer podlaczony do tego samego lacza (sprawdzalem). Czy ktos wie, gdzie lezy przyczyna? Moze zly system? Prosze o pomoc bo mi sie pomysly wyczerpaly.
Z gory dziekuje.
Mariusz.
Z gory dziekuje.
Mariusz.
Odpowiedzi: 5
Hymmm przeinstalowac na Windows 98SE :!:
Tez za bardzo nie znam sie na tym. Ale te zacinanie sie zdaza sie czesto kilka razy pod rzad. To raczej nie jest wina innych domownikow. Na komputerze stacjonarnym chodzi ok. Moze to wina Milleniuma. Jest dosc pamieciozerny.
Moze cos z Wirtualna Polska jest nie tak. Przetestowales tego czata na innym kompie :?: Moze jakis domownik cos robi i laptop traci polonczenie. Niestety nieznam sie na tym ale mzoe tak jest. Sam mam klawiature na radyjko i czasami mi sie przycina i po jakies 10 sek samo sie wpisuje to co wpisalem wczesniej. Jest to spowodowane telefonem kom. A dokladniej GPRS czy czyms innym dokladnie nie wiem.
Jesli chodzi o kompa stacjonarnego to nie ma problemow z czatem. Chodzi jak nalezy. Podobnie jest z internetem na laptopie. Wszystko ok. Tylko ten czat sie przycina co pewien czas. Dostawca internetu jest kablowka. Ich modem podlaczony jest do routera (prywatnego) z routera dalej kablem (skretka) do komputera stacjonarnego a droga radiowa do laptopa.
Mariusz
Mariusz
A główny komp nie ma problemów z internetem i czatem,czy pracuje wszystko jak naleźy i jak podpięty jest do sieci i jakiej.
Czy na lapie w necie jest tylko problem z czatem,reszta pracuje bez zacięć.
Czy na lapie w necie jest tylko problem z czatem,reszta pracuje bez zacięć.
Strona 1 / 1