zacinająca sie mysz optyczna
mam mysz optyczna a4 tech opto 315 lecz strasznie itrytuje mnie to , iz co jakis czas ( srednio gdzis co godzine ale raczej nie ma zasady ) zacina sie ona i nie chce ani drgąć ( tz kursor ) . wymiana sterownikow , reinstalacja systemu ( xp ) nie pomaga . nalezy wyjąć jej kabel z wtyczki w komputerze i wsadzic ja ponownie . niby nie jest batdzo uciazliwe ale na dluzsza mete denerwujace .
ps. mysz jeszcez czesciej ,,zacina ''sie takze w ten sposob – tylko chwilowo ( dlugo brak reakcji ) i po kilku sekundach jest wszystko ok .
ps. mysz jeszcez czesciej ,,zacina ''sie takze w ten sposob – tylko chwilowo ( dlugo brak reakcji ) i po kilku sekundach jest wszystko ok .
Odpowiedzi: 9
nalezy wyjąć jej kabel z wtyczki w komputerze i wsadzic ja ponownie . niby nie jest batdzo uciazliwe ale na dluzsza mete denerwujace .
Sczerze mówiac to dziwie ię tobie źe port PS2 jeszcze działa ale jak mówił kolega MarcinX mysz ta jest na USB więc wtedy byłoby to moźliwe.
Moźe to sterowniki się kopią ja na twojim miejscu wzioł bym inną myche i sprawdził co z nia moźe to coś z portem chociź wątpię ale sprubować mozna...
Pozdro for all a szczególnie for pawek dzięki któremu wybrałem Bartona
a moze mysz nie widzi sie dokladnie z odbiornikiem albo sa zaklucenia albo jak masz ja dluzej to padaja akumulatorki u mnie starczaja na coraz krocej
Opto Mini 315 jest na USB :!:
Przynajmniej moja.
Na ps2 nie widziałem.
Przynajmniej moja.
Na ps2 nie widziałem.
Wynikałoby z tego, źe mysz na złączu PS/2 mozna instalowac przy właczonym komputerze, a to jest NIEMOŻLIWE.
Teź mam Opto Mini 315.
Miałem podobny problem ,z tymi objawami ok. 3 miesiące temu.
To moźe nie mieć nic wspólnego z twoją sytuacja ale...
Mysz przerywała po np. 10 min ,0,5h,1h i pomagało wyciągnięcie wtyku usb i wsadzenie z powrotem.
Pomagało ale tylko 2 dni ,potem koniec i mysz padła całkowicie.
Co się okazało :?:
Przerwa na kablu,jeden przewód przerwał się , dopiero pomiar omomierzem to wykazał.
Kabel nadłamał się ok 10 cm o portu ,po ruszeniu dostawał styk i jakiś czas chodziło.
A przewód w opto 315 jest bardzo cienki.
Po drobnej naprawie mysz chodzi do teraz.
Przypominam u ciebie moźe być coś całkiem innego.
Mysz przerywała po np. 10 min ,0,5h,1h i pomagało wyciągnięcie wtyku usb i wsadzenie z powrotem.
Przerwa na kablu,jeden przewód przerwał się , dopiero pomiar omomierzem to wykazał.
Kabel nadłamał się ok 10 cm o portu ,po ruszeniu dostawał styk i jakiś czas chodziło.
Teź mam Opto Mini 315.
a jednak moliwe . to jest wejsci od myszy ( takie zielonkawe z tył kasty ) .
płyta VIA p4vxasd
płyta VIA p4vxasd
a jednak moliwe . to jest wejsci od myszy ( takie zielonkawe z tył kasty ) .
płyta VIA p4vxasd
płyta VIA p4vxasd
Jaka masz płyte główną :?: Ja się spotkałem z podobnym problemem na komputerach z płytą Gigabyte...
Jedna rzecz mnie bardzo itytuje w twojej wypowiedzi... Jeźeli nie masz myszy z USB taka operacja, którą opisywałeś, źe wyjmujesz i wkładasz z powrotem i jest ok nie jest moźliwa :?
Jedna rzecz mnie bardzo itytuje w twojej wypowiedzi... Jeźeli nie masz myszy z USB taka operacja, którą opisywałeś, źe wyjmujesz i wkładasz z powrotem i jest ok nie jest moźliwa :?
Strona 1 / 1