Zablokowane Właściwości Ekranu
Od jakiegos czasu nie moge wogole przez PPM wejsc na wlasciwosci pulpitu/ekranu :roll:
Przez nacisniecie PPM pojawia sie inne menu...
Po przegladnieciu forum probowalem wielu sposobow, nawet przy zabawie z rejestrem. Tam gdzie opisuja HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Tyle tylko ze nie mam tam System tylko samo Explorer :?
Przez nacisniecie PPM pojawia sie inne menu...
Po przegladnieciu forum probowalem wielu sposobow, nawet przy zabawie z rejestrem. Tam gdzie opisuja HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Tyle tylko ze nie mam tam System tylko samo Explorer :?
Odpowiedzi: 10
Bobi:
Tia... czyli u mnie teź teoretycznie powinno byc coś pochrzanione bo u mnie ani wartości ani klucza nawet nie widać.
Chłopie przecieź dodanie tych wartości powoduje właśnie ukrycie tych zakładek w opcjach ekranu, jak juź trzebaby było je usunąc albo w danych dac zero – 0.
W takim razie to ja juz sam niewiem.../hehe
Ja te wartosci mam i sa ustawione na 0 (domyslnie)
Gdybym mial wartosc 1, to bym nawet o tym niepisal.
Myslalem ze PAFCIOwi brakuje tych wartosci, ale
jesli i ty ich niemasz to w takim razie sie pomylilem :/
Usuń ten cały klucz System, niepotrzebny jest.
Uruchom gpedit.msc i Konfiguracja uźytk. – Szablony. admin. –Panel ster. – Ekran i sprawdź czy nie masz włączonej opcji "Zapobiegaj zmianie tapety"
Uruchom gpedit.msc i Konfiguracja uźytk. – Szablony. admin. –Panel ster. – Ekran i sprawdź czy nie masz włączonej opcji "Zapobiegaj zmianie tapety"
Bobi:
Wyeksportuj, spakuj i dołącz do posta dwa klucze z rejestru:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
Wyeksportowalem:
- HKEY_CURRENT_USER = HKCU.REG
HKEY_LOCAL_MACHINE = HKCM.REG
Tia... czyli u mnie teź teoretycznie powinno byc coś pochrzanione bo u mnie ani wartości ani klucza nawet nie widać.
Chłopie przecieź dodanie tych wartości powoduje właśnie ukrycie tych zakładek w opcjach ekranu, jak juź trzebaby było je usunąc albo w danych dac zero – 0.
Bobi:
damekxx, wiesz co robisz bo mam pewne wątpliwości?
Podalem mu klucz i wartosci, ktorych mu brakowalo.
Mozliwe ze brakuje mu jeszcze innych kluczy i wartosci w rejestrze...
Wyeksportuj, spakuj i dołącz do posta dwa klucze z rejestru:
Bardzo oszczędny w słowach jesteś, domyślać się nie mam zamiaru więc albo zrób jakiegoś screena albo opisz to dokładnie.
PAFCIO:
Tzn. menu z Internet Explorera
Bardzo oszczędny w słowach jesteś, domyślać się nie mam zamiaru więc albo zrób jakiegoś screena albo opisz to dokładnie.
Bobi:
co to znaczy inne menu?
Tzn. menu z Internet Explorera
Bobi:
Poprzez panel sterowania – ekran co Ci się wyświetla?
Przez panel sterowania wchodzi bez problemu do menu ekranu, lecz tła pulpitu nie mozna zmienic
damekxx, wiesz co robisz bo mam pewne wątpliwości?
PAFCIO, co to znaczy inne menu? Brakuje jakis zakładek, w ogóle się nie uruchamia?
PAFCIO, co to znaczy inne menu? Brakuje jakis zakładek, w ogóle się nie uruchamia?
damekxx:
stworz tam nowy klucz o nazwie System, a nastepnie w kluczu System utworz nowe wartosci DWORD i zmien ich nazwy na:
W sumie powinnes utworzyc 8 wartosci DWORD.
Niestety nic to nie pomoglo – bylo tak jak jest... :?
PAFCIO wejdz do rejestru
i stworz tam nowy klucz o nazwie System, a nastepnie w kluczu System utworz nowe wartosci DWORD i zmien ich nazwy na:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
i stworz tam nowy klucz o nazwie System, a nastepnie w kluczu System utworz nowe wartosci DWORD i zmien ich nazwy na:
NoColorChoice
NoDispAppearancePage
NoDispBackgroundPage
NoDispCPL
NoDispScrSavPage
NoDispSettingsPage
NoSizeChoice
NoVisualStyleChoice
Strona 1 / 1