Zablokowane konto administratora

Witam, Mam goraca prosbe o pomoc. Czy jest sposob na odblokowanie konta administratora Windows XP? Dotyczy to specjalnego stanowiska komputerowego w naszej firmie. Zostaly skonfigurowane ustawienia zabezpieczen lokalnych wg narzuconego wzorca. Dzis wprowadzajc blednie haslo zablokowalem konto administratrora. Obecnie stan jest nastepujacy: - konto admina jest zablokowane, - znam haslo admina, - mam dostep do komputera na inne konto ale z ograniczeniami. Z gory dziekuje za porade. Pozdrawiam, Tomek

Odpowiedzi: 3

No i dobrze.
Rebe
Dodano
29.05.2008 12:13:07
Run As nie dziala bo konto admina jest zablokowane (bledne kolo). Jednak udalo mi sie odblokowac konto (tak jak radziles) w trybie awaryjnym poprzez ctrl + alt + 2xdel. Zalogowalem sie na admina i konto odblokowalo sie automatycznie. Bardzo dziekuje Ci za pomoc. Pozdrawiam, Tomek
tomaszzz
Dodano
29.05.2008 11:55:00
Jeżeli jest to konto wbudowane to ...... kontakt z zarządcą sieci albo odczekanie czasu, na który blokada została ustawiona swoją drogą ile razy to błedne haśło wpisywąłes, bo chyba nie raz ). Jeżlei to inne konto to . wejście na wbudowane - być moze przez awaryjny alt + ctrl + 2x del i wklepanie nazwy i hasła dla niego. PS. A przez to inne konto i runas nie zadziała ?
Rebe
Dodano
29.05.2008 11:37:34
tomaszzz
Dodano:
29.05.2008 11:17:24
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1