Zablkowane strony internetowe :/

Zainstalowałem w szkole program beniamin ( http://beniamin.pl/ ) do blokowania stron internetowych. Zablokowałem jedna strone. Jedna osoba była na tyle zdesperowana ze usuneła recznie program :lol: . Po tym jak to zrobił kazda strona jest zablokowana :unsure: Co teraz zrobic, wszedłem w panel sterowania , dodaj/usun i wywaliłem beniamina, lecz nadal strony były blokowane przez ten program. Nastepnie sprawdziłem czy juz nie ma programu na dysku. Okazało sie ze został jeden plik. Probowałem go wywalic ale sie nie dało, wiec wlaczyłem menadzer zadan, wywaliłem jeden proces i usunełem plik. Jednak nadal strony były blokowane :angry: Nastepnie wywaliłem z rejestru beniamina, lecz nadal strony sa zablokowane. Nie mam juz zadnych pomysłow oprocz formata ( a tego nie chce :D ) . Komp ma widowsa 98.
Mam nadzieje ze ktos mi pomoze.

Odpowiedzi: 2

@andzi widzę źeś w szoku .A zastosowałeś się do rad na stronie którą sam podałeś?
Podczas pracy moźe zdarzyć się, źe program, celowo lub przypadkowo, zostanie uszkodzony. Program blokuje wówczas dostęp do wszystkich stron, wyświetlając jednocześnie informacje o zaistniałym problemie.
W takiej sytuacji naleźy:
# Uruchomić program konfiguracyjny, który spróbuje usunąć problem
# Jeźeli program konfiguracyjny nie potrafi usunąć uszkodzenia, naleźy wówczas przeinstalować program tj. odinstalować i zainstalować go ponownie.

Po tym jednak co zrobiłeś juź Ty, jakiegoś programu do czyszczenia rejestru bym uźył i dopiero intsalował od nowa program.
Seeker
Dodano
24.04.2006 07:11:48
moźe zainstaluj program z powrotem? poustawiaj sobie jak tam chcesz. Jaki to komp? moźe czas przesiąć się na NT–ki (XP, 2003). Tam moźesz ustawiać uprawnienia NTFS dzięki czemu zwykły user moźe nie dostać się np. do katalogu z takim programem.
Truteń
Dodano
24.04.2006 02:53:23
andzi
Dodano:
24.04.2006 01:42:18
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1