Zabijanie procesów
Jak moźna w Win XP zabić proces, jeśli nie jest się ani jego właścicielem ani administratorem?
Czy w ogóle moźna to zrobić?
Czy w ogóle moźna to zrobić?
Odpowiedzi: 10
Dzieki Bobi juz dziala i kumam o co chodzi.
Otwierasz notatnik i wpisujesz:
TASKKILL /IM nazwa_procesu.rozszerzenie
Zapisujesz toto z rozszerzeniem *.bat i wsadzasz do autostartu bądz dodajesz wartośc w Run w rejestrze.
Oczywiscie komend w pliku moźe być wiecej.
TASKKILL /IM nazwa_procesu.rozszerzenie
Zapisujesz toto z rozszerzeniem *.bat i wsadzasz do autostartu bądz dodajesz wartośc w Run w rejestrze.
Oczywiscie komend w pliku moźe być wiecej.
ok dzieki Bobi taskkill juz dziala. teraz sie biore za ten pliczek...
hmmm nie za bardzo rozumiem te instrukcje.
ERROR 5 moglbys po prostu napisac co powinoo byc napisane w tym pliku bat?
hmmm nie za bardzo rozumiem te instrukcje.
ERROR 5 moglbys po prostu napisac co powinoo byc napisane w tym pliku bat?
Skopiuj framedyn.dll z C:\WINDOWS\system32\dllcache do C:\WINDOWS\System32\Wbem
Pozniej Mój komputer >> Właściwości >> Zaawansowane >> Zmienne środowiskowe
W Zmienne systemowe znajdz zmienną Path , kliknij dwa razy i w okno wartości wklej:
%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\wbem
Potwierdz OK.
Pozniej Mój komputer >> Właściwości >> Zaawansowane >> Zmienne środowiskowe
W Zmienne systemowe znajdz zmienną Path , kliknij dwa razy i w okno wartości wklej:
%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\wbem
Potwierdz OK.
Podczas proby uruchomienia tego taskkilla lub jego pomocy pokazuje mi sie takie info jak w zalaczniku. No i przez to nie moge utworzyc tego pliczku. Nie wiem czemu tak jest ale jak masz ten plik co na zdj to powiedz gdzie on powinien byc albo zapodaj w zalaczniku.
ja sobie taki pliczekl stworzyłem (xxx.bat), który mi sie uruchamia przy starcie kompa i usuwa wszystkie niechciane procesy.
Wejdź w start ––> uruchom ––> cmd ––> OK.
Wpisz taskkill /? i ci wypisze jak taki pliczek zrobić.
Potem start ––> uruchom ––> regedit ––> OK
klucz HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run, tworzysz wartość ciągu o nazwie dowolnej, a dane mają być ścieźką do napisanego pliku .bat (np. C:\a.bat).
I wszystlko. Jak coś niejasne to pisz
Wejdź w start ––> uruchom ––> cmd ––> OK.
Wpisz taskkill /? i ci wypisze jak taki pliczek zrobić.
Potem start ––> uruchom ––> regedit ––> OK
klucz HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run, tworzysz wartość ciągu o nazwie dowolnej, a dane mają być ścieźką do napisanego pliku .bat (np. C:\a.bat).
I wszystlko. Jak coś niejasne to pisz
hmmmm nie... ale zaraz sprobuje. dzieki za informacje :P
Xeophyte:
A czy wiecie jak mozna [jakim programem?] automatycznie zabic procesy przy kazdym uruchomieniu systemu? Nie znalazlem jeszcze tprogramu ktory by to oferowal...:?
PsKill z Sysinternals gdzieś w autostarcie jak znasz PID albo nazwę procesu. Próbowałeś ??
A czy wiecie jak mozna [jakim programem?] automatycznie zabic procesy przy kazdym uruchomieniu systemu? Nie znalazlem jeszcze tprogramu ktory by to oferowal...:?
Jesli źeś nie jestes administratorem (ani wlascicielem procesu) to nie uda Ci się go zakończyć :!: :roll:
Strona 1 / 1