Zabezpieczone pliki Folder Lockiem

Witam
Opiszę tutaj całe zdarzenie moźe ktoś zna rozwiazanie.
Zabezpieczyłem sobie folder programem FOLDER LOCK.
Wszytko było dobrze do czasu gdy mi WindowsXP padł.
Nastąpiło uszkodzenie rejestru (stop:c0000218). Musiałem odzyskiwać system konsolą odzyskiwania.
Sytem się uruchomił ale program FOLDER LOCK nie "widzi" zabezpieczonego folderu i nie moźna go odblokować.
Co prawdza folder się pojawił ale nie ma do niego źadnego dostępu.
Wg producenta po odinstalowaniu Folder locka zabezpieczenia zostają usunięte.
Odinstalowałem ale to nic nie dało. Gdy uruchamiam komputer w trybie awaryjnym na administratorze to zablokowany folder moźna nawet otworzyć ale pliki które się w nim znajdują są nadal zabezpieczone.

Inne zabiegi: próbowałem cofnąć system do innej daty przez przywracanie systemu ale nie działa. Komunikat mówi, źe nic nie wykonano na tym komputerze.
Chciałbym w jakis sposób odzyskać te pliki i sformatować dysk, źeby zainstalować od nowa XP. Dodam ,źe sytem plików to NTFS.

Odpowiedzi: 4

Dostałem odpowiedź od producenta folder lock. Trzeba skasować w trybie DOS lub SAFE BOOT plik 'windrvNT.sys' z Windows\System lub Windows\System32.
Pliki zostaną odblokowane.
Ja odblokowałem przejmując uprawnienia.

Temat zamknięty
Anonymous
Dodano
14.04.2006 13:14:04
Chodzi o to ,źe dane są tak zabezpieczone źe nie moźna ich kopiować, podglądać itd.
Tak ,źe kopiowanie nic nie da bo nie moźna.
Komunikatu nie pamiętam ale coś ,źe plik jest zabezpieczony przed otwarciem. W normalnym uruchomieniu windowsa widać tylko folder a we właściwościach jest ,źe plików 0, rozmiar 0.
W tryie awaryjnym na adminie widać nazwy plików , rozmiar itp. ale nie moźna ich otworzyć, skopiować itp.
Anonymous
Dodano
13.04.2006 12:05:49
Próbowales odinstalować program, zrestartować system , spróbowac skopiowac dane, zainstalowac program, znów zrestartowac i znów spróbować odinstalowac? W miedzy czasie to i rejestr systemowy ze smieci wyczyścic.
Moźe i zawiły sposób, ale IMO tu sposobu trzeba.
Jaki komunikat dostajesz przy próbie dosatnia się do zabezpieczonych zasobów?
Bobi
Dodano
13.04.2006 11:00:46
Próbowales odinstalować program, zrestartować system , spróbowac skopiowac dane, zainstalowac program, znów zrestartowac i znów spróbować odinstalowac? W miedzy czasie to i rejestr systemowy ze smieci wyczyścic.
Moźe i zawiły sposób, ale IMO tu sposobu trzeba.
Jaki komunikat dostajesz przy próbie dosatnia się do zabezpieczonych zasobów?
Bobi
Dodano
13.04.2006 11:00:46
Anonymous
Dodano:
13.04.2006 10:33:24
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1