zabezpiecznia popup

witam:)
sorki ze wam zatruwam głowe takimi pierdołami ale potrzebuje pomocy! wczoraj sformtowalam kompa zgralam xp z sp2 no i oczywiscie polowa stronek nie chciala mi dzialac bo byla blokada activeX! wiec "zdolna" Iza namieszala tak w zabezpieczeniach ze nie dziala blokada wyskakujacych okienek popup!moglby mi ktos napisac prostym jezykiem ;p co i gdzie mam kliknac zeby blokada popupow wrocila a zeby wylaczyc tylko blokwanie activex??
z gory dzieki :)

Odpowiedzi: 11

sprawdzilam te porady! czesc z nich zrobilam i dalej nie dziala a czesci nie rozumie! np:
Jeśli to nie pomoźe, naleźy zarejestrować jeszcze biblioteki: Shdocvw.dll
Msjava.dll
Actxprxy.dll
Oleaut32.dll
Mshtml.dll
Browseui.dll
Shell32.dll (tylko system Windows XP i system Windows 2000)

gdzie to mam wpisac?? w uruchom?? bo jak tam wpisywalam to mi wyskakiwalo ze operacja jest szkoldiwa i otworz za pomoca i nalezalo wybrac porgram z listy

a drugie to to :
Gdy problem nadal nie jest rozwiązany, naleźy w opcjach typów plików odnaleźć URL: Protokół HTTP, a następnie sprawdzić ścieźkę dla akcji open. Powinna wyglądać tak:
"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" –nohome
Jako komunikat DDE powinno być:
"%1",,–1,0,,,,
Aplikacja:
IExplore
A jako temat:
WWW_OpenURL

jezeli dobrze zrozumialam weszlam na opcje typow plikow jednak tego URL:Protokól HTTP nie dalo sie zmieniac!ta opcja jest jakby zablokowana tzn dostepne jest tylko nowy i zaawansowane!!!
websterman
Dodano
24.12.2005 12:58:57
Te linki to juź formalności IMO, zerknij: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=43401
To, źe mowa o OE to w tym momencie nieistotne.
Zacznij moźe od tej porady z URL.
Bobi
Dodano
24.12.2005 10:09:30
robactwa nie mam bo przeskanowalam juz sytsem antyvirem 3 razy! popup udalo mi sie juz usunac! ale co mam zrobic zebym mogla otwierac te linki?? sama musialam gdzies to zablokowac bo wczesniej chodzilo bez zarzutu!!a teraz klikam na link i zadnej rekacji tak jakbym naciskala na zwykly tekst!!!! prosze pomozcie mi

A tak pozatym to WESOLYCH SWIAT :*
websterman
Dodano
24.12.2005 10:06:29
A Ty nie masz przypadkiem jakiegoś robactwa w systemie?
Czego dotyczą te wyskakujące okienka? Jakaś konkretna reklama czy nie są blokowane wszystkie jakie, moźna spotkać na sporej ilości stron w necie?

BTW, Skoro nie Firefox to moźe Opera?
Bobi
Dodano
23.12.2005 23:04:34
qcze ja juz naprawde nie wiem co robic! ten porgram tez nie pomogl! popup dalej sie otwiera! ale olac juz te okienka co mam zrobic zeby mi linki dzialaly?? bo nie chca mi sie otwierac chyba ze dopieor po skopiowaniu do okna przegladarki
websterman
Dodano
23.12.2005 21:38:15
Zainstaluj sobie program xp–AntiSpy,
mozesz nim wlaczac i wylaczac kontrolki ActiveX oraz
blokowac popup. Program ma jeszcze inne ciekawe opcje :wink:

Download
damekxx
Dodano
23.12.2005 21:17:46
mialam juz kiedys Firefoxa ale jakos bardziej przypadl mi do gustu IE wiec jesli ktos moglby mi pomoc
websterman
Dodano
23.12.2005 21:04:24
Spsciagnij i zainstaluj Mozille Firefox, bardzo dobrze chroni przez popapem i ma jeszcze wiele ciekawych funkcji np zakladki. Sprawdz – a nuź przypadnie do gustu.
wojtt
Dodano
23.12.2005 20:58:18
mam tak ustawione a okienka dalej wyskakuja :( nie wiem co jest grane
a na dodatek nie chca mi sie w ogole otiwerac linki
websterman
Dodano
23.12.2005 20:03:23
Panel sterowania –> Opcje internetowe –> Zabezpieczenia –> poziom niestandardowy –> Róźne –> Uźyj blokowania wyskakujących okienek –> ustaw na włączone
Żółty
Dodano
23.12.2005 18:06:17
Panel sterowania –> Opcje internetowe –> Zabezpieczenia –> poziom niestandardowy –> Róźne –> Uźyj blokowania wyskakujących okienek –> ustaw na włączone
Żółty
Dodano
23.12.2005 18:06:17
websterman
Dodano:
23.12.2005 16:09:06
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1