zabezpieczenia
jak wyłączyć systemowe zabezpieczenia windowsa xp??
wiem ze to moze byc ryzykowne ale koliduje to mi z pewnym programem do sciagania a mianowicie dc++
wiem ze to moze byc ryzykowne ale koliduje to mi z pewnym programem do sciagania a mianowicie dc++
Odpowiedzi: 15
cud przed komputerem we wrocku!!!!
dziala..nie wiem jak nie wiem dlkaczego ale dziala i pobiera :))) dfzieki za wszytkie posty
to na pewno dzieki Waszej wewnetrzenej sile dzieki!!
i Tobie bobi i Tobie damiancore!!!
wielkie dzieki
dziala..nie wiem jak nie wiem dlkaczego ale dziala i pobiera :))) dfzieki za wszytkie posty
to na pewno dzieki Waszej wewnetrzenej sile dzieki!!
i Tobie bobi i Tobie damiancore!!!
wielkie dzieki
mam dsl 1mega :) dokladniej to jest tak (mam zone alarm) normalnie uruchamiam program...znajduje mi jakies publiczne huby...potem podlaczam sie do jakiegos...wyswietla mi sie lista uzytkownikow i chce sie z jakims polaczyc..ale nie moge...kiedys mi sie udalo ale i tak nie moglem nic od niego sciagac:((
mariusz12345:
zrobilem wszytko co trzeba (znaczy sie po prostu wylaczylem systemowego firewalla :D )
ale dalej nie moge niczego sciagac....czy ktos moze zna sie na tego typu programie i moglby mi pomoc.....prosze
z gory dziekuje za wszytkie porady ktore juz byly i moze jeszcze beda :lol:
Czyli nie masz windowsowego firewalla??
Czyli masz Zone Alarm??
zrobiłeś to co mówił bobi?
Moźe masz sieć lokalna i poprostu Administrator blokuje porty?
Co znaczy źe nie moźesz śćągac ?? jakis komunikat?? restart??
zrobilem wszytko co trzeba (znaczy sie po prostu wylaczylem systemowego firewalla :D )
ale dalej nie moge niczego sciagac....czy ktos moze zna sie na tego typu programie i moglby mi pomoc.....prosze
Bo wiesz, dobrze jest źe jak ktoś zaczyna to i powinien kończyć, ale pomyślałem sobie, źe jak juz wiem to teź napisze – ktoś znajdzie szybciej odpowiedź.Bobi:
damiancore, nie rozumiem Twojego post scriptum, przeciez patentu na odpowiadanie nie posiadłem :wink:
Zdecyduj się więc na jeden firewall, albo uźywasz tego systemowego albo ZA.
W necie na bank znajdziesz informacje na jakich portach pracuje DC++, dodaj je do wyjątków w zaporze, odblokuj je. Zone Alarma nie znam więc nie powiem Ci gdzie to dokładnie trzeba szukać.
damiancore, nie rozumiem Twojego post scriptum, przeciez patentu na odpowiadanie nie posiadłem :wink:
W necie na bank znajdziesz informacje na jakich portach pracuje DC++, dodaj je do wyjątków w zaporze, odblokuj je. Zone Alarma nie znam więc nie powiem Ci gdzie to dokładnie trzeba szukać.
Zdecyduj się więc na jeden firewall, albo uźywasz tego systemowego albo ZA.
ale mam na mysli porty ktore mam wylaczyc korzystajac dodatkowo z systemowego zabezpieczenia....
poprostu uruchamisza DC+, a Zone sam sie pyta co i jak.
poprostu uruchamisza DC+, a Zone sam sie pyta co i jak.
mam zone alarm....moglby mi ktos pomoc z modyfikacja tej regulki?? albo zdradzic pewien sekret zwiazany z jakimis portami na ktorych chodzi dc++ :D
z gory dziekuje za pomoc
z dolu dziekuje za dotychczasowa pomoc
p.s. nie zeby to tak ponizajaco wyszlo z dym oddolnym podziekowaniem ale tak mi pasowalo:) :D
z gory dziekuje za pomoc
z dolu dziekuje za dotychczasowa pomoc
p.s. nie zeby to tak ponizajaco wyszlo z dym oddolnym podziekowaniem ale tak mi pasowalo:) :D
Wiadomo, lepsza zapora systemowa, niź źadna. Jeźeli mówisz, źe to ona ci sprawia konflikt, to albo zmodyfikujesz regółkę(mnie sie, nie pytaj jak, bo jej nawet na oczy nie widziałem), albo wyłączysz zapore i zainteresujesz sie jakimś innym softem. Z darmowych moge ci polecic Outopst, ZoneAlarm.
PS.
Bobi, nie gniewaj się za chwilowe przejęcie tematu.
PS.
Bobi, nie gniewaj się za chwilowe przejęcie tematu.
Nie "cos tam", a dobry firewall.
Otworz sobie porty na ktorych chodzi DC++.
Otworz sobie porty na ktorych chodzi DC++.
dokladnie...zapora
nie wiem tylko czy warto...bo skoro ona cos tam daje
to moze lepiej ja zostawic?? jak sadzisz??
nie wiem tylko czy warto...bo skoro ona cos tam daje
to moze lepiej ja zostawic?? jak sadzisz??
Systemowe zabezpieczenie... hmmm... moźe zapora?
Strona 1 / 1