Za malo pamieci fizycznej
Witam ! Mam dosc dziwny problem, sprawa polega na tym, ze mam kilka gier. I tak pierwsza, ktora ma o "niebo" wyzsze wymagania niz druga wszystko chodzi az milo. Natomiast druga, ktora ma niskie wyskakuje komunikat, ze gra wymaga minimum 240 pamieci ram i ze ja mam dostepnej zero... No a teraz troche info. Procek Intel pentium dual core 2,2, 4gb ram, xp 64 bit, radeon 2600xt 256... I stad moje pytanie o co chodzi ????
Odpowiedzi: 2
Wiec tak, gra wczesniej chodzila bez problemu. Z tym ze bylo o 1gb mniej ramu a system xp ale 32 bit.. Gra to zwykla fps z 2006r. Wymagania wzgledem mojego sprzetu sa nikome, jak mowilem np. cod4 chodzi az milo. Probowalem z kompatybilnoscia do xp ale nie chodzi mimo to. Gra jest oryg. ale i tak wrzucilem inego cracka i to samo.
Można wiedzieć co to za gra? Bo przy takich objawach spodziewałbym się albo błędu wewnątrz gry - którego raczej się już nie poprawi, albo niekompatybilności (starej jak przypuszczam) gry z systemem. Ewentualnie problem może polegać na tym że gra napotyka na inny problem ale ze względu na błędy w procedurach obsługi błędu wyświetlany jest komunikat o braku pamięci - wtedy trzeba by zapytać kogoś kto miał z tą gra podobny problem i go rozwiązał. Podsumowując: co możesz zrobić:
1. Spróbować trybu kompatybilności jeżeli gra jest na tyle stara że mogą być z nią problemy w XP-ku
1a. Ewentualnie jeżeli jesteś dostatecznie zdeterminowany możesz popróbować z zainstalowaniem Win98 - to powinno rozwiązać problemy z kompatybilnością - pamiętam pare gier których nijak na XP uruchomić mi się nie udało.
2. Podzielić się na forum nazwą tej tajemniczej gry którą to próbujesz uruchomić - wtedy być może będzie można powiedzieć coś więcej.
dodam jeszcze że jeżeli gra jest piracka i ma crack-a to wina może leżeć po jego stronie i wtedy pozostaje ci jedynie poszukać innego crack-a.
Strona 1 / 1