Z visty na xp!!!!

Jak się usuwa stary system bo nie mam pojęcia a chce sobie zainstalować XP, bo miałem Viste !!!!!! Proszę o szybką odpowiedz !! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Próbowałem włożyłem płytę do dysku i uruchomiłem jeszcze raz kompa i zaczeło ładować i występuje błąd i nie wiem co ??? Mam VISTE i jakiś błąd jak instaluje po uruchomieniu jeszcze raz kompa !!! Proszę o odpowiedz !!!

Odpowiedzi: 2

Tonga, tonga, tonga Endrju ( pomijam jakieś ciekawostki typu laptopy z recovery partition itp. ). W "normalnych" warunkach instalator XP - zgodnie z życzeniem Użytkownika - dokona repartycjonowania i formatowania ( bądź tylko tej drugiej czynności ) i przejdzie do fazy właściwej instalacji. To nie niektóre dystrybucje Linuksa, które "zostawiają" trwały ślad w mbr-ze i trzeba go najpierw usunąć ( inna rzecz, że taka sama operacja i przy Viscie jest do przeprowadzenia - o ile ktoś lubi ).
Rebe
Dodano
28.11.2007 09:28:19
nie usowaj. poprostu wejdz w biosa i zmien bota z czego ma odczytac przy zalaczaniu kompa. wrzuc plyte i samoczynnie ci bot odpali plyte i zainstalujesz a instalowac juz chyba umiesz
djahmen
Dodano
27.11.2007 21:29:06
  • Endrju 28.11.2007 09:18:22

[quote=djahmen]nie usowaj. poprostu wejdz w biosa i zmien bota z czego ma odczytac przy zalaczaniu kompa. wrzuc plyte i samoczynnie ci bot odpali plyte i zainstalujesz a instalowac juz chyba umiesz[/quote] Kolega suchy2707 wyraźnie chce zmienić system na inny, a nie dokładać drugi. Jeśli ma to być instalacja typu "zamiast" na tej samej partycji na której jest Vista obawiam się, że ten numer nie przejdzie. Najpierw płyta Visty i format partycji systemowej, a potem dopiero instalka XP z jej CD.

suchy2707
Dodano:
27.11.2007 21:25:11
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1