z ntfs na fat32
mam partycje ntfs na której jest win czy moge zmienić ją na fat32 bez utraty danych
Odpowiedzi: 12
Faktycznie FAT 32 ma ograniczenie do 4GB.
Chodziło mi o to co się stanie z plikami powyźej tej granicy czy one znikną czy będzie jakiś błąd.
Sam kiedyś zrobiłem się konia jak chciałem rozpakować rarem obraz płyty DVD i miałem ciągle błąd pełnego dysku po czasie zaskoczyłem źe mam system na FAT 32 a pozostałe partycje w NTFS a rar miał tempa na systemie.
Chodziło mi o to co się stanie z plikami powyźej tej granicy czy one znikną czy będzie jakiś błąd.
Sam kiedyś zrobiłem się konia jak chciałem rozpakować rarem obraz płyty DVD i miałem ciągle błąd pełnego dysku po czasie zaskoczyłem źe mam system na FAT 32 a pozostałe partycje w NTFS a rar miał tempa na systemie.
EL NINO – nie do końca te 4GB to prawda. Niektóre typy plików juź przy 2GB zaczynają "być ograniczone" .
Nie podam które, bo nie pomnę, a szukać ? Toź to nie mój kłopot.
Nie podam które, bo nie pomnę, a szukać ? Toź to nie mój kłopot.
Nic.Polikon:
Co się stanie z plikami o wielkości np.3GB
P.S. Fat32 ma ograniczenie 4GB :wink: .
Prawdopodobnie – przestana istniec.
Moze taz zdarzyc sie tak ze konwersja nie powiedzie sie i cala partycja bedzie oznaczona jako niesformatowana.
W kazdym razie nie nalezy spodziewac sie niczego dobrego.
Moze taz zdarzyc sie tak ze konwersja nie powiedzie sie i cala partycja bedzie oznaczona jako niesformatowana.
W kazdym razie nie nalezy spodziewac sie niczego dobrego.
Ja tylko chciałem się zapytać aby się douczyć.
jak się zamieni NTFS na FAT32 :?:
jak się zamieni NTFS na FAT32 :?:
Partition Magic. Jak to robiłem i z ntfs na fat i z fat na ntfs i nic ni danych nie wywalił. Ja zrobiłek kopię zapasową na wszelki wypadek.
eskader:
albo sformatuj twardziela i przy instalce winxp wybierz rodzaj plikow
:arrow:
rytur:
mam partycje ntfs na której jest win czy moge zmienić ją na fat32 bez utraty danych
To tyle w kwesti czytania ze zrozumieniem.
albo sformatuj twardziela i przy instalce winxp wybierz rodzaj plikow
Moźna to zrobić Partition Magic–iem, ale wykonaj kopię zapasową partycji bp roźnie to bywa!
Bez problemu zmienisz system plików z ntfs na fat 32 Programem Partition Magic ale wersją 8.0 pozdrawiam :!:
bardzo ryzykowna operacja.
raz probowalem i wystarczy :/
raz probowalem i wystarczy :/
Teoretycznie nie, ale....
Partition Magic moźe da radę.
P.S: Nie moźesz sprawdzić w archiwum ?
Partition Magic moźe da radę.
P.S: Nie moźesz sprawdzić w archiwum ?
Strona 1 / 1