z jaka predkoscia nagrywac?

siema!
z jaka predkoscia najlepiej nagrywac muzyke na plyte,ktora bedzie odtwarzana we wszystkich odtwarzaczach audio.a konkretnie czy jakosc dzwieku zalezy od predkosci z jaka byla nagrywana plyta?
bo kiedys nagralem z predkoscia 52x na plycie tdk52x i w wiezy byla padaka(dzwiek znieksztalcony)a jak nagralem z predkoscia 16x bylo ok.
prosze o wasze opinie...
pozdrawiam!

Odpowiedzi: 6

W takim wypadku to naprawdę nie ma znaczenia z jaką prędkością nagrywasz. Po prostu zmiany beda nie do usłyszenia (bynajmniej ja ich nigdy nie słyszałem – byc moźe dlatego, źe nie mam jakiejś super wypasionej wieźy ;))
Pawek
Dodano
17.02.2004 20:55:22
Do empetrójek powinna starczyć z powodzeniem prędkość x8 a nawet nie ma co się oszczędzać i jechać na x16 :D . A przy audio jest rzeczywiście tak jak pisze neo, x2–x4.
Anonymous
Dodano
17.02.2004 20:19:05
pawek chodzi mi o material zgrywany z kaazy itp.a wiekszosc muzy jest w
:arrow: format mp3
:arrow: nagrywarka HL–DT–CD–RW GCE 8524B
:arrow: plyty do nagrywania TDK up to 52x multispeed
jaka predkosc polecacie?
Doktor X
Dodano
17.02.2004 07:49:38
Wszystko zalezy od wielu czynników:
:arrow: z jaką prędkością był zgrywany materiał
:arrow: jakiego formatu jest materiał (CDA, mp3, ogg)
:arrow: z jakiej płytki zgrywamy (tłoczona, juź przegrywana)
:arrow: na jaką płytkę zgrywamy (dobrej jakości, słabej)
:arrow: jaką mamy nagrywarkę (nową, starą).

Ogólnie rzecz biorac, aby dobrze zgrac amteriał audio i nagrac go na drugą płytkę w dobrej jakości, trzeba go zgrać z płyty macierzystej jak najwolniej i póxniej nagrać ją na nową płytę jak najwolniej. Myslę, źe rozsądny kompromis między jakością a szybkością to 8x (zarówno zgrywanie, jak i nagrywanie ponowne).
Pawek
Dodano
16.02.2004 22:38:25
fama głosi źe płyty audio najlepiej nagrywać z prędkością 2 lub 4x. Ja wszystko nagrywam z prędkością 16x, podobnie przy przegrywaniu płyt "w locie".
neo340
Dodano
16.02.2004 21:50:25
ja nagrywam z predkością 8x , bo przy większej prędkości starsze odtwarzacze źle odczytują płytkę (najczęściej są szumy, trzeski itp)

ok,w takim razie mam jeszcze jedno pytanko:
czy odtwarzacze zakupione w przeciagu 1 roku i nowsze beda bezproblemowo odczytywac plyty nagrane z duza predkoscia?
Doktor X
Dodano
16.02.2004 21:25:55
Doktor X
Dodano:
16.02.2004 21:12:59
Komentarzy:
6
Strona 2 / 2