z jaka predkoscia nagrywac?

siema!
z jaka predkoscia najlepiej nagrywac muzyke na plyte,ktora bedzie odtwarzana we wszystkich odtwarzaczach audio.a konkretnie czy jakosc dzwieku zalezy od predkosci z jaka byla nagrywana plyta?
bo kiedys nagralem z predkoscia 52x na plycie tdk52x i w wiezy byla padaka(dzwiek znieksztalcony)a jak nagralem z predkoscia 16x bylo ok.
prosze o wasze opinie...
pozdrawiam!

Odpowiedzi: 20

prędkość zerowa z kazy nie moźna ściągać a tym bardziej później wypalać – pamiętajcie to jest prawe forum.
mynajms
Dodano
20.02.2004 22:42:51
Pawek:
... ja akurat moge nagrywac z maksymalna prędkością i mi działają ...
No wlasnie Pawek – Ty i Ci. I tu jest pies pogrzebany, bo Ty i Ci to nie wszyscy. W Ameryce tez wszystko jest najwieksze.
EL NINO
Dodano
20.02.2004 00:43:49
Doktor X :

Nie wiem jak to jest dokładnie w Nero 6 ( nie uźywam ), ale w Nero 5 faktycznie najmniejszą prędkość którą miałem dostępną jest x 8.
Do nagrywania z prędkością x1 x2 x4 uźywam CloneCD.
McScr@by
Dodano
20.02.2004 00:00:41
EL NINO:
Plyty audio nagrane z duzymi predkosciami nie chca chodzic w odtwarzaczach CD – to fakt niezaprzeczalny.

PO CO EL NINO wracasz do przeszłości. To juź ustalilismy, źe jest uzaleźnione od napędu w jakim nagrywano i w jakim potem się odtwarza i ja akurat moge nagrywac z maksymalna prędkością i mi działają płytki w wieźy. Warunek – płyta musi byc nagrana w trybie DAO :!:

O.k Pawek, niebędziemy drąźyc tematu.
Ty masz swoje zdanie na ten temata ja swoje.

Oczywiście.
Pawek
Dodano
19.02.2004 23:53:18
Plyty audio nagrane z duzymi predkosciami nie chca chodzic w odtwarzaczach CD – to fakt niezaprzeczalny.
EL NINO
Dodano
19.02.2004 23:15:12
O.k Pawek, niebędziemy drąźyc tematu.
Ty masz swoje zdanie na ten temata ja swoje.
Najlepszym rozwiązaniem bedzie, jak się wypowie ktoś kto nagrywał płyty psx/ps2 z max prędkością i czy mu działały.
Będzie to niezalezna opinia.
McScr@by
Dodano
19.02.2004 23:06:44
Niemoźliwe to jest (ustawienie niskich prędkości).

To w takim razie mam jakąś cudowną nagrywarkę, bo naprawdę ja nagrywam 40x i chodzi pięknie – ostatnio kumpel do mnie właśnie przyszedł i juz z przegrywanych płytek na PSX nagrywałem mu jeszcze jedne kopie.
Pawek
Dodano
19.02.2004 22:05:52
odbiegajac troche od tematu to powiedzcie jak ustawic predkosc x2 x4 bo jak zaczynam nagrywac to najnizsza jest x8.
gdzie to w nero trzeba pogrzebac zeby ustawic sobie te najwolniejsze predkosci??moja wersja to NERO 6 ULTRA EDITION :roll:
Doktor X
Dodano
19.02.2004 21:27:51
Pawek:

Jedno pytanko – a robiłeś to o czym piszesz :?: Bo ja tak (z max prędkością) i nie było problemu :!:

Jak bym nie robił to bym nie pisał.
McScr@by
Dodano
19.02.2004 21:05:38
mcscr@by:
Pawek :
Napisze jescze raz :

Prędkośc zapisu gier PSX/PS2 nie zabezpieczonych ma znaczenie.

Nagrywając z prędkością powyźej x 4 nie odtworzysz poprawnie takiego materiału w konsoli PSX i PS2.
Obiawy będą następujące :
Albo gra wogóle nie wystartuje, albo będzie " cieła ".

Jedno pytanko – a robiłeś to o czym piszesz :?: Bo ja tak (z max prędkością) i nie było problemu :!:
Pawek
Dodano
19.02.2004 20:46:56
Pawek :

Napisze jescze raz :

Prędkośc zapisu gier PSX/PS2 nie zabezpieczonych ma znaczenie.

Nagrywając z prędkością powyźej x 4 nie odtworzysz poprawnie takiego materiału w konsoli PSX i PS2.
Obiawy będą następujące :
Albo gra wogóle nie wystartuje, albo będzie " cieła ".

Pawek:

Bo napędy stacjonarnych czytników niewiele się róźnią od tych z kompów – opakowanie jedynie inne.

Róźnica polega na moźliwości odczytu płyt zapisanych z duźą prędkośćią.

Np.jeśli nagrasz płytę audio powyźej prędkości x32 to taki materiał nie odtworzysz poprawnie na sprzęcie audio, poprostu będzie skakać a w starszych typach odtwarzaczy płyta moźe nawet nie wystartować.

Co do samej budowy czytnika to masz racje, ale budowa to nie wszystko.
Trzeba równiesz wziąść pod uwagę technologie które są stosowane do obsługi danego napędu.
McScr@by
Dodano
19.02.2004 17:52:24
co racja to racja ale bez przesadyzmu :D
primo
Dodano
19.02.2004 16:01:03
mcscr@by:
Pawek :
Backup`y softu ( zabezpieczone ) sam wiesz źe trzeba stosować się do odpowiednich technik i ma to związek z prędkością zapisu.

Backup`y plików i softu ( nie zabezpieczonego ).
Nagrywając duźa liczbę materiału z duźą prędkością zapisu zwiększa się ryzyko popełnienia błędów podczas nagrywania.
Weryfikowanie praktyczne poprawności nagrania pochłania duźo czasu ( nie piszę tu o sprawdzaniu poprawności zapisu softem ) i w celu wyeliminowania ryzyka stosuje się tą metodę.

Pliki VideoDVD nie zabezpieczone.
Szybkośc zapisu ma takźe ogromy wpływ na to czy tego typu materiał zostanie poprawnie odtworzony w domowych pleyerach.

Gry PSX i PS2 nie zabezpieczone.

Z tym co napisałeś się zgadzam, ale do zastosowań typowo komputerowych.

Przecieź to są zastosowania czysto komputerowe i nie ma sensu kombinować. Jak napisałem – nagrywam z max. prędkością i nie pale płytek. To co pogrubiłem to jedynie częściowo masz rację... Bo napędy stacjonarnych czytników niewiele się róźnią od tych z kompów – opakowanie jedynie inne. Niezabezpieczone płytki z konsol mozna nagrywac jak się chce – jedynie starcimy odrobinę na jakoście jeśli chodzi o ścieźki dźwiekowe – ale przy dobrej nagrywarce i tak tego nie usłyszymy...

Co do zabezpieczonego softu to o cześci masz racje, ale powoli bariery prędkości są łamane – jedynie techniki sie ostają...

Dopiero po takim komentarzu mogę się zgodzić.
Pawek
Dodano
19.02.2004 15:35:18
mcscr@by:
Pawek :
Backup`y softu ( zabezpieczone ) sam wiesz źe trzeba stosować się do odpowiednich technik i ma to związek z prędkością zapisu.

Nagrywając duźa liczbę materiału z duźą prędkością zapisu zwiększa się ryzyko popełnienia błędów podczas nagrywania.
Weryfikowanie praktyczne poprawności nagrania pochłania duźo czasu ( nie piszę tu o sprawdzaniu poprawności zapisu softem ) i w celu wyeliminowania ryzyka stosuje się tą metodę.

Szybkośc zapisu ma takźe ogromy wpływ na to czy tego typu materiał zostanie poprawnie odtworzony w domowych pleyerach.

Przecieź to są zastosowania czysto komputerowe i nie ma sensu kombinować. Jak napisałem – nagrywam z max. prędkością i nie pale płytek. To co pogrubiłem to jedynie częściowo masz rację... Bo napędy stacjonarnych czytników niewiele się róźnią od tych z kompów – opakowanie jedynie inne. Niezabezpieczone płytki z konsol mozna nagrywac jak się chce – jedynie starcimy odrobinę na jakoście jeśli chodzi o ścieźki dźwiekowe – ale przy dobrej nagrywarce i tak tego nie usłyszymy...

Co do zabezpieczonego softu to o cześci masz racje, ale powoli bariery prędkości są łamane – jedynie techniki sie ostają...

Dopiero po takim komentarzu mogę się zgodzić.
Pawek
Dodano
19.02.2004 15:35:18
Pawek :

Wszystko jest uwarunkowane tym do czego dany materiał będzie przeznaczony.

Formaty audio nagrane z prędkościami powyźej x 16 mają problemy w odtwarzaczaczach audio ( nie komputerowych ) i to nie tylko w takich zwykłych, ale nawet w profesjonalnych playerach ( nie pisze o wszystkich ).
Jeśli prowadze jakąś imprezę, nie mogę sobie pozwolić na jakieś defekty dzwięku.

Pliki VideoDVD zabezpieczone.
Tak samo jak wyźej, stosowne prędkości do danego zabezpieczenia.

Tu równiesz prędkośc odgrywa rolę.
X 4 optymalne rozwiązanie powyźej występują problemy.

Gry PSX i PS2 zabezpieczone.
Tak samo jak wyźej, stosowne prędkości do danego zabezpieczenia.

McScr@by
Dodano
19.02.2004 00:12:13
Powoli zaczynacie gadac bez sensu... Po to są szybkie nagrywarki, źeby nagrywak z wysokimi prędkościami a jedynie wyjątki nagrywać wolno... A tu patrze, źe zaraz wszystko zalecicie nagrywac 4x... PARANOJA... Ja nagrywam 99% płytek z predkościa 40x i NIE MAM Z NIMI ŻADNEGO PROBLEMU :!:
Pawek
Dodano
18.02.2004 23:33:23
Audio/Video x 4 ( pomijam tu nagrywanie zabezbieczonych płyt ).
Backup softu i plików x 16 ( pomijam tu nagrywanie zabezbieczonych płyt ).
McScr@by
Dodano
18.02.2004 23:14:25
Doktor X:
nie no spoko ale nagrywane plyty audio przy tej predoksci(52x)nieraz a czasem raz po raz :) maja problemy z ruszeniem na odtwarzaczach audio..

to posłuchaj przedmówców i nagrywaj na wolniejszej prędkości napewno pomoźe
Xior
Dodano
18.02.2004 21:30:53
nie no spoko ale nagrywane plyty audio przy tej predoksci(52x)nieraz a czasem raz po raz :) maja problemy z ruszeniem na odtwarzaczach audio...
i tu jest ten bol :cry:
Doktor X
Dodano
18.02.2004 19:43:34
hehe ale prawicie
ja od wieków nagrywam audio w 52x i jeszcze nie spotkałem się z jakimiś błędami czy szumami ani na wieźy ani na discmanie
więc ja proponuję najszybszą, jeśli oczywiście masz nowy sprzęt
primo
Dodano
17.02.2004 22:10:40
Doktor X
Dodano:
16.02.2004 21:12:59
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2