XP wiesza się przy reinstalacji, jak ominąć ładownie sterów do HD Audio

czesc Rozjechał mi się system i chciałem zrobić naprawę przez reinstalkę. Wszystko idzie ok do czasu aż chce sterownik UAA dla HDAudio. Wyskakuje okno ale nie mogę dać "anuluj" bo przestaje w tym momencie działać klawiatura imysz (usb) i tylko wyłączenie kompa pomaga. Myślałem,że pomoże wyłączenie tej usługi (HDAudBus) w konsoli ale "disable" nic nie dało. Może wyłączyć też obsługę dźwięku (IntcAzAudAddService)? Co robić?

Odpowiedzi: 1

Jeżeli masz zintegrowany dźwięk na płycie, to po prostu zablokuj go w Bios-ie (wyłącz).
Ucho
Dodano
14.12.2008 19:00:13
  • jimbeam 14.12.2008 19:19:43

[quote=Ucho]Jeżeli masz zintegrowany dźwięk na płycie, to po prostu zablokuj go w Bios-ie (wyłącz). [/quote] Tak właśnie zrobiłem. Problem w tym,że nie mogę sprawdzić czy działa bo wiesza mi się klaw. przy instalacji sterowników intel ich9 family usb. Wyskakuje komunikat o braku certyfikatu windows ble,ble , klaw jeszcze działa więc daję "nie"żeby ich nie instalował, wyskakują jeszcze 2 takie same komunikaty-daję 2 razy "nie" i przy czwartym nie mogę dać "nie" bo klaw już wisi. I tylko restart pomaga update pomimo wyłączenia w biosie xp nadal chce instalować microsoft UAA dla HD Audio update1 wyłączam usb w biosie i nie wywala już komunikatu o intel usb ich9 natomiast cały czas zatrzymuje się na HDAudio. Nic nie mogę zrobić bo mam wyłączony usb a nie mam klaw na ps2. Próbowałem wyciąć odwołania do usb w setup.log (wyremowałem wszystkie pliki z usb w nazwie) ale nic się nie zmieniło. Tak jakby ten plik wcale nie miał na to wpływu update2 klawiatura na ps2 rozwiązała sprawę można zamknąć

jimbeam
Dodano:
14.12.2008 16:03:38
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1