xp widzi athlona 2000+ jako 773 mhz i 256 ramu jako 224
witka.
odpaliłem ostatnio na laptopie wnx xp pro sp2 i po 1 uruchomieniu system pokazał zegar 1.45 mhz, po 2 uruchomieniu poakuzje juz 773 mhz. instalowałem juz wszystkie divery z płytki dołączonej do niego i nic.
czy ktoś miał podobny problem juz?
odpaliłem ostatnio na laptopie wnx xp pro sp2 i po 1 uruchomieniu system pokazał zegar 1.45 mhz, po 2 uruchomieniu poakuzje juz 773 mhz. instalowałem juz wszystkie divery z płytki dołączonej do niego i nic.
czy ktoś miał podobny problem juz?
Odpowiedzi: 3
Zainstaluj programy diagnostyczne np Sandre,Everest lub inny testujący procesor i pamięć i zobacz jak wyświetlają parametry.
Jeśli chodzi o pamięć to jak masz karte grafiki zintegrowaną z płytą to ona rezerwuje jakąś ilość pamięci i moźe wyświetlać zamiast 256MB 224MB, bo w biosie masz ustawioną ilość pamięci dla karty 32MB.
Jeśli chodzi o pamięć to jak masz karte grafiki zintegrowaną z płytą to ona rezerwuje jakąś ilość pamięci i moźe wyświetlać zamiast 256MB 224MB, bo w biosie masz ustawioną ilość pamięci dla karty 32MB.
być moźe tak jest ale zakładka właściwości systemu powinna wyświetlać całkowity zegar procka i ilość pamięci a nie tylko wolne zasoby. No i jeszcze chodzi o to ze za kaźdym razem jest taka sama wartość co do MHz :)
Pamięć jest "brana" przez kartę graficzną.
Zaś procesor moze być "zwalniany" w chwili braku obciązenia np.
Co prawda nei iwem czy AMD juź to umie, ale wydaje się to jakimś wytłumaczeniem.
Zaś procesor moze być "zwalniany" w chwili braku obciązenia np.
Co prawda nei iwem czy AMD juź to umie, ale wydaje się to jakimś wytłumaczeniem.
Strona 1 / 1