[XP SP2] bootowanie, error, no system. / DRIVERY REALTEK ...
Mam wielki problem. Mam zainstalowanego Windowsa XP SP 2 na laptopie, wczesniej tez go mialem ale teraz cos sie zwalilo. Tak wiec instaluje system, czysty (zero softu, nie wchodze na zadne http, nic nie korzystam wogole z internetu i sie nie lacze) gdy wylacze laptop mowi mi ze nie zlalazl systemu poprostu pyta sie skad botowac... ale co smieszne spr czy dysk jest sprawny (i jest, wykrywa partycje i testy danych przebiegaja pomyslnie) dalej: aby odpalic system musze odpalic plyte bootowana i klikam napraw i potem enter i wywalam plyte, system chodzi.
1 restart i musze od nowa! To jest jakis bug czy co? Juz nie mam sily do tego systemu! [SP2]
Teraz 2 rzecz:
Mam: mainboard K8NF4G-SATA2 (ASROCK firm) i tak: instaluje sobie system, drivery wszystkie dziala oprucz dzwiekowych, tam sa 4 zalaczone na oficjalnej plycie, probowalem automatycznie i recznie ale NIC na sp1 WOGOLE NIE WYKRYWA. Czy ja musze byc skazany na sp2? -.- nikt nie ma pomyslow czy moze jakas late trzeba sciagnac bo cos o tym czytalem ale nie moge znalesc URL do art. Jakies sugestie ?
sound card - > REALTEK ALC 861 / niestety nie ma wielu opcji nawet ten driver ale to nic wazne ze na sp2 chociaz dziala... jakies propozycje co do sp1? aby dzialalo ?
1 restart i musze od nowa! To jest jakis bug czy co? Juz nie mam sily do tego systemu! [SP2]
Teraz 2 rzecz:
Mam: mainboard K8NF4G-SATA2 (ASROCK firm) i tak: instaluje sobie system, drivery wszystkie dziala oprucz dzwiekowych, tam sa 4 zalaczone na oficjalnej plycie, probowalem automatycznie i recznie ale NIC na sp1 WOGOLE NIE WYKRYWA. Czy ja musze byc skazany na sp2? -.- nikt nie ma pomyslow czy moze jakas late trzeba sciagnac bo cos o tym czytalem ale nie moge znalesc URL do art. Jakies sugestie ?
sound card - > REALTEK ALC 861 / niestety nie ma wielu opcji nawet ten driver ale to nic wazne ze na sp2 chociaz dziala... jakies propozycje co do sp1? aby dzialalo ?
Odpowiedzi: 1
Laptopy z reguły mają zmodyfikowane partycje na dysku do szybkiego odzyskiwania systemy z płytki dostarczonej przez producenta laptopa. Jeśli zrobiłes tylko formatowanie dysku, pozostały jakieś dane ukryte dot partycji,do których które odwołuje się komputer przy starcie . Jeśli nie masz żadnych ważnych danych na dysku - a to wynika z tego że masz świeży system -, usuń partycje załóż od nowa i powinno być po instalacji ok
Strona 1 / 1
A te drivery? Jakis patch do win, aby drivery upnely do sp1? Ma ktos wiedze na temat tego ?