XP profesional kłopoty przy uruchomieniu
Proszę o pomoc w formie dla laików. W laptopie mojego syna jest oryginalny XP. Przy starcie nie wykrywał klawiatury (wcześniej działała). Nie pomogło wyszukiwanie zainstalowanego sprzetu, podłączenie innej klawiatury ani przywracanie systemu. Mam płytkę z oryginalną wersją xp home i zdecydowałem się przeinstalować system przy pomocy klawiatury ekranowej. Niestety po rozpoczęciu instalacji przypadkowo wyłączyłem klawiaturę ekranową i klops. W tej chwili system startuje i prosi (pomimo wyjętej płyty widowsa) o wskazanie czy chcę uruchomić zainstalowany system czy rozpocząć instalacje nowego. Domyślnie wskazuje na nową instalację. Klawiatura nie działa więc nie mogę uruchomić istniejącego systemu ani zainstalować nowego (musiałbym nacisnąć enter). Proszę o jakieś wskazówki. Z góry dziękuję.
Odpowiedzi: 2
Prawdopodobnie tak. Szukałem pomocy w internecie ale nic nie znalazłem. Zawiozłem sprzęt do serwisu i okazało się że padła klawiatura (kolejnych pięć czekało na naprawę z identycznego powodu?). Po odbiorze napiszę co się stało. Może w przyszłości ktoś uniknie wizyty w serwisie (i kosztów). Dziękuję i pozdrawiam.
Bardziej mi to pasuje na problem ze sprzętem niż z programem. I pewnie bez wizyty w serwisie się nie obejdzie :-k
Strona 1 / 1