XP Prof - problemy po aktualizacji

Witam, dzisiaj spotkało mnie nie miłe rozczarowanie po reinstalacji systemu. Zainstalowałem te najważniejsze programy jak office itp i wsio chodziło oki. System odpalał się krótko i nie przymulał. Problemy zaczęły się po dokonaniu zalecanych aktualizacji. Po tym system strasznie zwolnił, nie chciał się resetować i nie mogę teraz nawet dobrze zainstalować Ashampoo Burning 6 (które przed reinstalacją śmigało)-teraz przy odpalaniu zawiesza się na sprawdzaniu napędów i kiszka. Nero też nie mogę zainstalować bo się zawiesza przy instalacji. Czytałem o problemach po zainstalowaniu SP3 ale mi tego nie pokazało w tych aktualizacjach (chyba że te poprawki były wypisane osobno). Do tej pory aktualizowałem sobie system regularnie (poza SP3) i nie miałem tego problemu, nie wspominając że aktualizacje powinny pomagać a nie szkodzić. Korci mnie teraz odinstalować wsie aktualizacje (jak się oczywiście da) lub ponowna reinstalacja ale już bez aktualizowania (ale to nie jest chyab taki dobry pomysł). Może ktoś coś wie które poprawki mogą się przyczyniać do takich problemów bo mi ręce opadły. Robiłem to w ciągu dnia w wolnych chwilach kiedy dała mi to robić moja mała córeczka (bo w nocy komp hałasuje i żona się troszkę buntuje) i średnio mi się widzi ponowna robota. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i sugestie.

Odpowiedzi: 2

Ale problem jest w tym że w dostępnych aktualizacjach nie pokazał mi SP3 więc go chyba nie instalowałem. Przed reinstalacją pokazywał mi go ale nie pobierałem. A reinstalke musiałem robić bo dysk systemowy powoli siadał. Teraz na nim będzie zainstalowany Ubuntu więc jak coś mi padnie to nie będę bardzo płakał (najwyżej straconego czasu na konfiguracje). A jeżeli nie instalowałem osobno SP3 to które poprawki mam wywalić z systemu?
studys
Dodano
24.05.2008 23:43:42
  • Small Mike 25.05.2008 16:52:12

[quote=studys]Ale problem jest w tym że w dostępnych aktualizacjach nie pokazał mi SP3 więc go chyba nie instalowałem. Przed reinstalacją pokazywał mi go ale nie pobierałem. A reinstalke musiałem robić bo dysk systemowy powoli siadał. Teraz na nim będzie zainstalowany Ubuntu więc jak coś mi padnie to nie będę bardzo płakał (najwyżej straconego czasu na konfiguracje). A jeżeli nie instalowałem osobno SP3 to które poprawki mam wywalić z systemu?[/quote] Te które psują ci system :D, wszystkie po kolei i sprawdzać, ale zobacz jednak czy nie masz w dodaj usuń programy service packa bo mógl się zaznaczyć sam :)) Pragne zaznaczyć że to wcale nie musi być wina aktualizacji :)

odinstaluj sp3 i zobacz jak chodzi, jeśli będzie wsio ok, to więcej nie pobieraj sp3. Ja już raz zrobiłem instalkę sp3, potem to wywaliłem i zastanawiam się nad ponownym wywaleniem tego badziewia, chyba, że uzyskam pomoc na mój temat na tym forum. Pamiętaj, że sp3 nic takiego nie daje, poza tym, że jak sam widzisz, kopie ci system. Pozdro.
lieft
Dodano
24.05.2008 23:37:18
studys
Dodano:
24.05.2008 23:31:37
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1