XP PROBLEM - POMOCY :(((

Witam. mam taki problem, opisuję go :
chciałem ograniczyć użytkownikom dostęp do partycji D,E
Zrobiłem to w : opcje folderów, widok i odznaczyłem uzyj prosteko udostepniania...
później prawym przyciskiem myszy na partycji ustawiłem parametry dla uzytkowników.
Widocznie przez pomyłke również zaznaczyłem dla administratora ;/
I W tym problem że :
nie mogłem wchodzić na partycję e, d - pisało Brak dostępu ( wchodziłem również przez system awaryjny z konta administratora )
Później wpadłem na pomysł by przywrócić system, udało się - wszedłem na partycje, mogłem tworzyć foldery itd
jednak problem tkwi w tym że uruchamiać pliki .exe mogę, natomiast pliki multimedialne archiwa rar, zip, strony html zapisane nie mogę otworzyć ( brak dostępu ) jednak zmieniać nazwy plików mogę.
Dzieje sie to tak z konta admina i trybu awaryjnego... poprostu chcę ozyskać te pliki, one istnieją ... system czyta ile mają mb, kb ... jednak nie mogę je kopiować sobie na dysk c i nie mogę ich uruchomić...
w tym pytanie jak odzyskać te pliki ?? ? Kasowałem windowsa i nic nie pomogło;/.
Proszę o pomoc!

Odpowiedzi: 1

Zakładam, że nie zaszyfrowałeś tych plików (nazwy powinny być na zielono)
Skoro piszesz, że nadawałeś/odbierałeś odpowiednie uprawnienia to co teraz stoi na przeszkodzie żeby to odwrócić? We własciwościach w  zabezpieczeniach masz coś takiego jak zmień właściciela, pliki powinny odziedziczyć uprawnienia.
Poza tym jest jeszcze CACLS.EXE

Bobi
Dodano
02.09.2006 23:44:22
  • mev2000 03.09.2006 00:10:19

<p>Poza tym jest jeszcze CACLS.EXE</p><p>&nbsp;</p><p>czyli? może pan to jasniej opisac co mam zrobić?</p><p>PS. dawałem uprawnienia na moje konto i admina ale niestety, pliki .exe mi się włączają</p><p>niekt&oacute;re pliki .php i .gif, .jpg r&oacute;wnież...</p><p>ale niestety większość &quot; BRAK DOSTĘPU &quot; lub odmowa dostępu.</p>

mev2000
Dodano:
02.09.2006 20:39:22
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1