XP Pro + SP2PL + SB LIVE = PROBLEM
Witam,
Problem jest następujący: zainstalowałem WINXP zintegrowany z SP2, Był format oczywiście, wszystko było OK, ale po zainstalowaniu sterowników do SB LIVE DIGITAL komp juź nie wstał (automatyczny restart zaraz po przejściu BIOS–U)i musiałem posłuźyć się "Ostatnia znana dobra konfiguracja" czy jakoś tak. No i nie mogę skorzystać z uroków głośników 5.1 i SB LIVE 5.1 Digital. Bo na standardowych od XP – działa ale nie 5.1
Płyta (Modelu nie znam), MSI chip VIA (Myślę źe KT266 lub KT300), Athlon XP 1800+ (Palomino), 40GB Maxtor, CDRW TEAC, DVD LG. GF2 MX–400, SB LIVE 5.1 DIGITAL, Chieftec 360W (1136)
Aha, dodam, źe na stranie Creative'a nie ma źadnych nowych sterowników do SB Live'a.
Mam nadzieję źe coś pomoźecie.
Pozdr,
Borewicz
Problem jest następujący: zainstalowałem WINXP zintegrowany z SP2, Był format oczywiście, wszystko było OK, ale po zainstalowaniu sterowników do SB LIVE DIGITAL komp juź nie wstał (automatyczny restart zaraz po przejściu BIOS–U)i musiałem posłuźyć się "Ostatnia znana dobra konfiguracja" czy jakoś tak. No i nie mogę skorzystać z uroków głośników 5.1 i SB LIVE 5.1 Digital. Bo na standardowych od XP – działa ale nie 5.1
Płyta (Modelu nie znam), MSI chip VIA (Myślę źe KT266 lub KT300), Athlon XP 1800+ (Palomino), 40GB Maxtor, CDRW TEAC, DVD LG. GF2 MX–400, SB LIVE 5.1 DIGITAL, Chieftec 360W (1136)
Aha, dodam, źe na stranie Creative'a nie ma źadnych nowych sterowników do SB Live'a.
Pozdr,
Borewicz
Odpowiedzi: 8
OKborewicz:
Przed wysłaniem postu, zawsze uźywam wyszukiwarki, równieź tych na forach dyskusyjnych. Po godzinnym przeszukiwaniu tego forum ...
Z tym, ze nie byloby zadnych niepotrzebnych uwag, gdybys w swoim poscie pokazal/napisal: "czytalem temat ten i ten, sprobowalem rozwiazania takiego a takiego i nic mi nie pomoglo".
To od razu wskazuje ze chcesz rozwiazac problem i robisz cos w tym kierunku a poza tym ulatwia zadanie "podpowiadaczom".
Zgadza sie ?
EOD
EL NINO:
Po pierwsze:
nikomu innemu bym tak nie odpisał
Przed wysłaniem postu, zawsze uźywam wyszukiwarki, równieź tych na forach dyskusyjnych. Po godzinnym przeszukiwaniu tego forum, nie uznałem źadnego ze znalezionych rozwiązań za właściwe akurat dla tego problemu. Natomiast coś, co ukuło mnie mocno to posty "JN" które w kaźdym z obejrzanych przeze mnie przypadków osobnik JN odsyłał do archiwum i funkcji search, jakby uzurpował sobie prawo do rozstrzygania kto uźył wyszukiwarki a kto nie.
Natomiast w jego odpowiedziach na róźne posty nie znalazłem ani jednej konstruktywnej odpowiedzi (osobnika JN).
Dlatego kiedy ujrzałem odpowiedź na swojego posta taką a nie inną to się troszkę uniosłem.
Poza tym jak widzisz nie tylko ja to zauwaźam:
Pozdrawiam,
Detektyw :lol:
PS:
a pewnie źe sobie da.
Po pierwsze:
nikomu innemu bym tak nie odpisał
borewicz:
Jak nie masz nic do powiedzenia – zwyczjnie milcz...
Takich jak ty powinno się trzymać w klatce....
Przed wysłaniem postu, zawsze uźywam wyszukiwarki, równieź tych na forach dyskusyjnych. Po godzinnym przeszukiwaniu tego forum, nie uznałem źadnego ze znalezionych rozwiązań za właściwe akurat dla tego problemu. Natomiast coś, co ukuło mnie mocno to posty "JN" które w kaźdym z obejrzanych przeze mnie przypadków osobnik JN odsyłał do archiwum i funkcji search, jakby uzurpował sobie prawo do rozstrzygania kto uźył wyszukiwarki a kto nie.
Natomiast w jego odpowiedziach na róźne posty nie znalazłem ani jednej konstruktywnej odpowiedzi (osobnika JN).
Dlatego kiedy ujrzałem odpowiedź na swojego posta taką a nie inną to się troszkę uniosłem.
Poza tym jak widzisz nie tylko ja to zauwaźam:
spiderko:
JN te posty chyba generujesz z jakiejś maszyny, jesteś bezduszny :lol: i zazwyczaj nie wpowadzasz do tematów niczego nowego.
Pozdrawiam,
Detektyw :lol:
PS:
JN:
kolega detektyw to da sobie rade
a pewnie źe sobie da.
Nie przeginaj chlopie.borewicz:
JN wskazal Ci kierunek poszukiwan rozwiazania i powinienes mu byc wdzieczny. Sam moglbym Ci wrzucic tutaj kilka/kilkanascie linkow do archiwalnych postow w ktorych opisywany jest podobny problem i podawane jest rozwiazanie. Mam jednak lenia takiego samego jak Ty i dam sobie z tym spokoj.
Uzytkowanie forum polega miedzy innymi na korzystaniu z jego zasobow archiwalnych a nie tylko na pisaniu ciagle takich samych pytan i prosb o rozwiazanie "niespotykanego" problemu.
Moze najpierw zapoznaj sie z zawartoscia pewnej strony, zanim napiszesz kolejnego posta w podobnej formie ?
borewicz:
Witam,
Pozdr,
Borewicz
Spotkałem się z podobnym problemem karty Sb Live 5.1te na niektórych płytach głownych maja problemy na czystych windowsach Xp (bez serwispaków) W drastycznych przypadkach zostaje wymiana płyty głównej Lub karty muzycznej.. (miałem taki przypadek ) dopłaciłem do Karty Aqilla (teź Creative carta) i chodzi bez problemu . Podobna płyta jak u ciebie prcek 1200 Atlon..
. Ja bym na Twoim miejscu odinsatlował Sp–2 i poczekał na łate lub uaktualnienie . Programisci w Sp–2 poszli w kierunku windows 2003 gdzie instalacja niektórego sprzętu (sterowników sprawia pewne problemy).
Np. ja miałem dzisiej problemy z kartą TV, która normalnie pod kaźdym xp–kiem śmiga bez problemu.. czas pokarze problemów więcej..
Pozdro..!
Jako źeś jest dedektywem :D to proponuje, nieco pracochłonną, lecz skuteczną metode. Zasinstaluj "gołe" XP, a następnie instaluj poprawki pojedynczo. Dzięki temu będziesz wiedział która poprawka sprawia problemy. :D
JN te posty chyba generujesz z jakiejś maszyny, jesteś bezduszny :lol: i zazwyczaj nie wpowadzasz do tematów niczego nowego.
Faktycznie przed tym postem poczytal bys troszke informacji. Ale coz zainstaluj nowsze sterowniki do karty dzwiekowej . Albo i starsze zobacz jakie beda najwydajniejsz
:wink:
:wink:
Na początek zapraszam do lektury Forum tu co któryś post to karta muzyczna lub uźyć wyszukiwarki:
http://www.centrumxp.pl/forum/search.php
kolega detektyw to da sobie rade.
UPDATE – prosze nie kasować.
O lenistwie mówiłem, ale o braku kultury chyba nie co czynie.
Jeśli ktoś z userów ze mną się nie zgadza i ma inny pogląd na dany temat to proszę się wypowiedzieć na Forum zgodnie z regulaminem Forum i dobrymi obyczajami tutaj panującymi.
Jak ma ktoś źale, pretensje źe zmuszam do czytania i wysiłku umysłowego inne zapytania chętnie podyskutuje o tym na PW.
Na koniec, jak byś borewicz czytał móje posty to byś dojrzał źe pisze –
Na początek poczytaj.
http://www.centrumxp.pl/forum/search.php
kolega detektyw to da sobie rade.
UPDATE – prosze nie kasować.
O lenistwie mówiłem, ale o braku kultury chyba nie co czynie.
Jeśli ktoś z userów ze mną się nie zgadza i ma inny pogląd na dany temat to proszę się wypowiedzieć na Forum zgodnie z regulaminem Forum i dobrymi obyczajami tutaj panującymi.
Jak ma ktoś źale, pretensje źe zmuszam do czytania i wysiłku umysłowego inne zapytania chętnie podyskutuje o tym na PW.
Na koniec, jak byś borewicz czytał móje posty to byś dojrzał źe pisze –
Na początek poczytaj.
Strona 1 / 1