XP PRO OEM + SP2 – Ogromna prośba!
Witam szanownych grupowiczów!
Mam nietypowe pytanie i prośbę zarazem.
Bardzo proszę o pomoc!
W trakcie instalacji XP PRO OEM SP2 na nowym twardym dysku (serwis wymienił mi dysk na nowy) – oryginalna płytka... pękła mi (albo lepiej – trzasnęła, huknęła) w napędzie. Zaczęło z napędu strasznie cuchnąć, nie moźna było wysunąć tacki, komputer zaczął piszczeć, więc go szybko wyłączyłem z sieci. Przy ogromnym smrodzie, wystraszony wyrzuciłem ten napęd na śmietnik.
Na drugi dzień rano zadzwoniłem na infolinię Microsoft z prośbą o przesłanie duplikatu płyty (za
odpłatnością), podałem swój CD–KEY, numer klienta w MS, ale ... płytki nowej dostać nie mogę, poniewaź... nie mam starej, albo nawet kawałka starej! Dla mnie to niedorzeczne!
W związku z tym pytanie:
– czy ktoś z WAS koledzy nie posiada samej ORYGINALNEJ płytki XP PRO OEM SP2 do odsprzedania (bez ksiąźeczki, myszek, cd–key'a itp..)?
– ewentualnie skrawka takiej oryginalnej płyty? (uszkodzonej, połamanej itp...)
– ewentualnie moźe ktoś "ma dojście" do uzyskania takiej oryginalnej płyty w Microsoft?
– ewentualnie jest w stanie nagrać mi taką oryginalną płytę XP PRO OEM SP2 (to była płytka koloru "złotego" z hologramem).
Przecieź ja ten system KUPIŁEM i REJESTROWAŁEM WŁASNY NR CD–KEY NA SIEBIE!!! Mam fakturę zakupu! Mam numer klienta Microsoft. Zapłaciłem prawie 600 zł brutto! Dlaczego nie mogę otrzymać duplikatu?!
Będę szalenie zobowiązany za wszelką pomoc!
Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc!
Pozdrawiam!
Tomek
Mam nietypowe pytanie i prośbę zarazem.
Bardzo proszę o pomoc!
W trakcie instalacji XP PRO OEM SP2 na nowym twardym dysku (serwis wymienił mi dysk na nowy) – oryginalna płytka... pękła mi (albo lepiej – trzasnęła, huknęła) w napędzie. Zaczęło z napędu strasznie cuchnąć, nie moźna było wysunąć tacki, komputer zaczął piszczeć, więc go szybko wyłączyłem z sieci. Przy ogromnym smrodzie, wystraszony wyrzuciłem ten napęd na śmietnik.
Na drugi dzień rano zadzwoniłem na infolinię Microsoft z prośbą o przesłanie duplikatu płyty (za
odpłatnością), podałem swój CD–KEY, numer klienta w MS, ale ... płytki nowej dostać nie mogę, poniewaź... nie mam starej, albo nawet kawałka starej! Dla mnie to niedorzeczne!
W związku z tym pytanie:
– czy ktoś z WAS koledzy nie posiada samej ORYGINALNEJ płytki XP PRO OEM SP2 do odsprzedania (bez ksiąźeczki, myszek, cd–key'a itp..)?
– ewentualnie skrawka takiej oryginalnej płyty? (uszkodzonej, połamanej itp...)
– ewentualnie moźe ktoś "ma dojście" do uzyskania takiej oryginalnej płyty w Microsoft?
– ewentualnie jest w stanie nagrać mi taką oryginalną płytę XP PRO OEM SP2 (to była płytka koloru "złotego" z hologramem).
Przecieź ja ten system KUPIŁEM i REJESTROWAŁEM WŁASNY NR CD–KEY NA SIEBIE!!! Mam fakturę zakupu! Mam numer klienta Microsoft. Zapłaciłem prawie 600 zł brutto! Dlaczego nie mogę otrzymać duplikatu?!
Będę szalenie zobowiązany za wszelką pomoc!
Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc!
Pozdrawiam!
Tomek
Odpowiedzi: 8
Amon–Ra:
Naits, serdecznie dziękujemy za przypomnienie tematu sprzed tygodnia :wink:.
Cieszyć sie powienieneś, źe nie z przed roku, albo dwóch ;)
Naits, serdecznie dziękujemy za przypomnienie tematu sprzed tygodnia :wink:.
O legalności oprogramowania świadczą :
1. Umowa licencyjna (najczęsciej na CD)
2. Certyfikat autentyczności
3. Legalny nośnik
4. Podręcznik uźytkownika
Zalecane minimum to 2 3 z wymienionych wyźej atrybutów legalności.
*** Cytowane ze strony Microsoftu
Kwestia zadzwonienia i dogadania sprawy bo w tym momencie masz 2 atrybuty na 4 moźliwe
1. Umowa licencyjna (najczęsciej na CD)
2. Certyfikat autentyczności
3. Legalny nośnik
4. Podręcznik uźytkownika
Zalecane minimum to 2 3 z wymienionych wyźej atrybutów legalności.
*** Cytowane ze strony Microsoftu
Kwestia zadzwonienia i dogadania sprawy bo w tym momencie masz 2 atrybuty na 4 moźliwe
Doceniam wszystkie odpowiedzi!
Bardzo dziękuję i ... wykaźę się własną inwencją.
Pozdrawiam
Tomek
Bardzo dziękuję i ... wykaźę się własną inwencją.
Pozdrawiam
Tomek
kielcepl:
A czy mogę prosić o jakiś gotowy link do takiego obrazu iso w wersji polskiej?
Bez przesady. Spiderko i tak juź balansował na granicy akceptacji.
kielcepl:
Najbardziej się boję, źe mój numer (cd–key) nie będzie pasować do tego pobranego obrazu. Czy mam rację?
Jeźeli klucz jest oryginalny, to małe jest prawdopodobieństwo, źe nie zostanie pozytywnie zweryfikowany.
Dziękuję za odpowiedź!
A czy mogę prosić o jakiś gotowy link do takiego obrazu iso w wersji polskiej? Najbardziej się boję, źe mój numer (cd–key) nie będzie pasować do tego pobranego obrazu. Czy mam rację?
Dziękuję
A czy mogę prosić o jakiś gotowy link do takiego obrazu iso w wersji polskiej? Najbardziej się boję, źe mój numer (cd–key) nie będzie pasować do tego pobranego obrazu. Czy mam rację?
Dziękuję
Dziękuję za odpowiedź!
Dziękuję
Dziękuję
Mam pewne obawy przed tym co napisze, ale wierze źe post został napisany przez uczciwego uźytkownika.
Proponuje ściągnięcie płyty instalacyjnej z sieci P2P tj. Torrent, eMule, itp. Obrazy płyt na tych sieciach nie róźnią się od tych oryginalnych.
Proponuje ściągnięcie płyty instalacyjnej z sieci P2P tj. Torrent, eMule, itp. Obrazy płyt na tych sieciach nie róźnią się od tych oryginalnych.
Strona 1 / 1