XP płyta startowa

WITAM !!! Jestem nowy więc jeśli temat już był to proszę o pokierowanie na właściwy link. Czy jest możliwość utworzenia płyty startowej z XP z zainstalowanego już systemu na PC tzn czy jeżeli potrzebuje skasować wszystkie dane czyli zrobić format dysku to żeby nie pobierać przez internet znów wszystkich aktualizacji a mam płytę xp z sp1 a na kompie po aktualizacjach xp z sp3 , czy można coś takiego zrobić czy muszę wszystko od początku aktualizować z góry dzięki za wszelkie informacjie !!!!

Odpowiedzi: 7

Programy do tworzenia obrazów partycji/dysków są owszem przydatne, ale ... no właśnie istnieje duże prawdopodobieństwo, że w pewnych warunkach moga nei starczyć, a tworząc poczucie fałszywego bezpieczeństwa doprowadzą Użytkownika do katastrofy. Z płyty bez SP2/SP3 nie da sie odpalić konsoli, a w sytuacji, gdy ktoś "zapomniał" ją sobie na dysku - jako opcję rozruchu - umieścić taki brak może skutkować kłopotami , bo obraz sprzed chwili nie będzie aktualny i to co od jego utworzenie powstąło pójdzie isę bujać. Owszem warto taki obraz mieć i go sukcesywnie aktualizowac, ale co najmniej równie warto utworzyć płytę ze zintegoranym SP ( w tym wypadku 3 ), pozwoli to ominac rafy w postaci drobnych błedów - czy to przez ww konsolę czy zwykła naprawę/nakładkę, a ównoczesnie zapewnia spokój z poprawkami wydanymi , pi razy drzwi, do marca br. ( zostaje kwestia opcjonalnych "upiększaczy", lae nie wszyscy z nich korzystają ). Stąd warto zastosować własnie obie opcje dzięki czemu strona programowa będzie łatwa do odtworzenia z obrazu - dziąłjący systme z tym wszystkim co dd nim chdzi, a równocześnie pewność, że w sytuacji koniecznosci przeprowadzenia poważnej operacji - choćby związanej ze zmianą układu partycji jest instalka zawierajaca w miarę kompletne uaktualnienia.
Rebe
Dodano
09.05.2008 08:38:16
zatem proponuję 2 rozwiązania: 1. opisane wyżej z użyciem Norton Ghost - postaw sobie czystego win'a, pościągaj aktualizacje i powgrywaj jakieś niezbędne programy (na dysk C). Zrób obraz dysku C. Jak po paru miesiącach system zacznie "chorować" przywrócisz całą zawartość dysku C z chwili tworzenia obrazu. 2. Program nLite - służy do tworzenia "nowej" instalacji XP i umożliwia wpakowanie do niej m.in. SP.
domin45670
Dodano
09.05.2008 01:07:48
CD Z XP SP1 mam tylko po sformatowaniu dysku nie chciał bym na nowo sciągać z netu uaktualnień do xp bo jest tego dużo dlatego chciałem utwożyć startowy dysk cd lub dvd zawierający aktualnie posiadaną wersję XP z SP3
wojti k
Dodano
09.05.2008 00:17:55
powiem tak: przeczytaj jeszcze raz co Ci wyżej napisałem, a znajdziesz myślę wiele ciekawych informacji i dowiesz się o co tak naprawdę chodzi. Te linki, które podałeś, hmmm... Cd z XP prędzej czy później pewnie będziesz potrzebował a wtedy "ratujcieeeee". Radzę zaopatrzyć się w cd z XP i nie kombinować niepotrzebnie jak koń pod góre.
domin45670
Dodano
08.05.2008 00:53:52
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/xpsp1-krok-po-kroku/strona1.php lub to
wojti k
Dodano
07.05.2008 22:40:49
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_23959.html a to dobry sposób ?:neutral: http://www.cdrinfo.pl/artykuly/xpsp1-krok-po-kroku/strona1.php lub to [color=darkred]Korzystaj z możliwości edycji własnych postów żeby coś dopisać, zamiast pisać post pod postem. Oba posty scaliłem. SLAY3R[/color]
wojti k
Dodano
07.05.2008 22:38:16
szukajka -> norton ghost poczytaj i przemyśl, czy Cie satysfakcjonuje takie rozwiązanie
domin45670
Dodano
07.05.2008 21:43:06
wojti k
Dodano:
07.05.2008 21:36:52
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1