Xp nie widzi urządzeń USB

Mam kłopot jak w temacie.Nie pomogło nawet ponowne instalowanie systemu.Po podłączeniu do gniazda system nie widzi nawet myszki,nie mówiąc już o penach.Nie mam wyszczególnionego sterownika masowego urządzenia magazynującego USB.Problem pojawił się po próbie uruchomienia myszki,która okazała się uszkodzona.Zrobiłem reinstalkę.Nie pomogło.Komputer był oryginalnie z Windows ME i tak też zainstalowałem ponownie z oryginalnymi sterami.Nadal nie widzi.To samo jest z WIN98 + service pack.Nic nie pomaga.Po wgraniu sterownika do mojego SE pod USB system wykrywa go prawidłowo,jednak współpraca z kartę jest niemożliwa.XP z SP2 żeby nie było.Wyczerpałem się.

Odpowiedzi: 2

W BIOS-ie wszystko dotyczące USB jest enabled.A reszta Węzeł interfejsu NT APM/LEGACY przekreslone i PCI SIMPLE COMMUNICATIONS z zapytkiem.No i jeszcze nie napisałem najważniejszego,kompek nie wyłącza się do końca.Pisze zamykanie,system sie wyłącza a monitor świeci i wentylator chodzi.Trochę to odpisywanie trwa,bo kompek w pracy a nie zawsze mam dostęp.Płyta ECS M768MR REV3.2 Temat do zamknięcia.Przypuszczam że uszkodzona już była płyta główna,bo teraz kompek wcale sie nie uruchamia(brak sygnału z BIOS-u).Włożyłem inną płytke(niestety słaby procek#-o ) i wszystko jest ok.:mryellow:
mikus39
Dodano
05.05.2009 21:58:19
1.Poszukaj odpowiedzi na forum 2.Jak masz w Biosie ustawione: Assign IRQ For USB --> ? USB Controller --> ? 3.Moze masz ukryte sterowniki: wejdz w -> System -> Zaawansowane Ustawienia Systemu -> Zaawansowane -> Zmienne Srodowiskowe -> Nowa -> wpisz -> devmgr_show_nonpresent_devices --> wartosc: 1 -> Restart Menadzera Urzadzen -> Pokaz Ukryte i sprawdz... Czepiamy sie kazdej mozliwosci...
Lamer
Dodano
04.05.2009 13:39:11
mikus39
Dodano:
04.05.2009 11:11:27
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1