XP instalacja problem!
Witam, mam powaźny problem, moźe najpierw podam parametry swojego komputera:
Procesor: AMD Athlon 900 MHz
Pamięć: 128 SDRAM
Karta Grafiki: GeForce 2 32 MB
Dysk: Maxtor 40 GB 7200 Obr. (Teraz będę miał Samsung 80 GB 7200 Obr.)
I mój problem dotyczy Windowsa XP, poniewaź przy instalacji a dokładniej kopiowaniu tych pierwszysch plików po skopiowaniu (chyba wszystkich) Robi mi się czarny ekran – czekam, czekam i czekam i nic się nie dzieje nie moge wogóle skopiować plików oraz zainstalować Windowsa XP.
Proszę Pomóźcie!!
Procesor: AMD Athlon 900 MHz
Pamięć: 128 SDRAM
Karta Grafiki: GeForce 2 32 MB
Dysk: Maxtor 40 GB 7200 Obr. (Teraz będę miał Samsung 80 GB 7200 Obr.)
I mój problem dotyczy Windowsa XP, poniewaź przy instalacji a dokładniej kopiowaniu tych pierwszysch plików po skopiowaniu (chyba wszystkich) Robi mi się czarny ekran – czekam, czekam i czekam i nic się nie dzieje nie moge wogóle skopiować plików oraz zainstalować Windowsa XP.
Proszę Pomóźcie!!
Odpowiedzi: 11
ok dzięki :)
Chyba w biosie musisz przestawić w INTEGRATE PERIOHERIES na ENABLE... Ale nie jestem pewien bo nie miałem do czynienia nigdy z płyta ze zintegroweana grafiką...
A jesli odłącze tą karte to nic nie musze robic zeby bylo jako zintegrowana??
Powinno pojsc.
a jesli bym odłączył karte?? i bym zainstalował na zintegrowanej?? :)
To radze Rebe poszukać i mojego tematu gdzie szukałem pomoicy w imieniu mojego qmpla. Jedynym rozwiązaniem okazała się tylko wymiana karty... Bo jak zainstalowąłem windows na mojej karcie, a potem włoźyłem mu jego to i tak była lipa...!!!...!!!...!!!
adik154:
Jeśli poźyczy na czas instalacji i juź zainstaluje to i tak później system sie nie wczyta. Stanie w takim samym momęcie...czarny ekran i nic dalej./..
Żeby nie bło, źe się brzydko wyraźam to zapytam :
A historyjkę o muchach i wiośnie znasz ?
Nie raz, nie dwa pisano na óznych forach o problemach z instalacją przy niektórych kartach graficznych i polecano stosowanie metody przez gusiio–a podanej. Żeby nie odsyłać Cię za daleko to uźyj "szukaj" na tym forum – pewnei jaki "czarny ekran" jak zwrot kluczowy i poczytaj wypowiedzi – w tym te, które w treści zawierają " po zmianie karty posźło".
Jeśli poźyczy na czas instalacji i juź zainstaluje to i tak później system sie nie wczyta. Stanie w takim samym momęcie...czarny ekran i nic dalej./..
wisla:
aha a teraz własnie rozmawiałem z kolegą i powiedział ze tez tak miał i on ma XP juz z service Packiem i zainstalował moze tak być??
Karta graficzna jest winna, porzycz sobie inną na czas instalacji.
aha a teraz własnie rozmawiałem z kolegą i powiedział ze tez tak miał i on ma XP juz z service Packiem i zainstalował moze tak być??
Zamień kartę na czas instalacji. Z GF tak moźe sie robić.
Strona 1 / 1