XP Home Virus skasowal pliki systemowe POMOCY

2 dni temu po przyjściu z pracy i włączeniu notebooka (chyba tak to się pisze ) wyskoczył mi błąd przy otwieraniu Dodaj i Usuń Programy dokładnie o brak pliku rundll32.exe a w folderze WINDOWS jest 92 foldery o nazwie $NtUninstallKB950760$ czy to są brakujące pliki ??? a największym zdziwieniem było to ze nie mam już Kasperskiego a firewall jest wyłączony ...Mam współlokatorkę ale zaprzecza by korzystała z komputera :). Po wielu próbach udało mi się zainstalować na nowo antywirus i firewalla . Zainstalowałem AVG Anti-Virus Free i Ashampoo Firewall tez darmowy . AVG wykrył prócz ciasteczek 1 trojana niestety usunięty i nie pamiętam nazwy ... Próbowałem na nowo zainstalować XP z pendrive (lapek nie posiada napędu ) poczytałem trochę na forach by dowiedzieć się jak to zrobić ... Pobrałem windows XP Home z internetu + programy do botowania Pendrive niestety nie da się zrobić format dysku . Botowale na FAT , FAT32 i tej 3 opcji ale nie pamiętam nazwy NASF ?? i zaczynam instalowac na nim XP (nie wklejałem ) ustawiam w bios start z pendrive restartuje kompa i .... albo nie wykrywa dysku twardego albo pendriva to znowu wyskakuje błąd o braku jakiegoś pliku instalacyjnego :( zmieniłem taktykę i zbotowałem Pena u kolegi na nooteboku tylko zamiast instalki z netu użyłem plików z jego systemu ... niestety to samo ;/ Dziś AVG wykrył kolejnego Trojana o nazwie SHeur3.DIM "Infekcja";"Koń trojański SHeur3.DIM";"C:\System Volume Information\_restore{D99F804F-643A-41BB-8D72-92D5D796FEEA}\RP58\A0036113.exe";"";"2010-04-03, 11:29:19" Posiadam : ASPIRE ONE Windows XP HOME z dodadkiem Service Pack 3 Procesor Intel Atom CPU N270 1.60MHz (4x400MHz) 1GB DDR2-800 DDR2 SDRAM z taktowaniem 400MHz Wszystko sprawdzane programem EVEREST Home Edition I jeszcze informacje które mogą się przydać : Udało się odzyskać Key do Xp wiec mam jak coś orginalny niestety płyty nie posiadam ... Aktualnie jestem w Angli papiery zostały wiec serwis odpada ;/ sprawdzałem czy da się zamienić pliki z kompa od kolegi ale tez nic z tego ... Botowałem 2 pendrive jeden 1 gb drugi 8gm rozruch z płyty odpada bo takowej nie posiadam jaki i napędu a zewnętrznego i tak nie mam skąd pożyczyć . Komputer nie chce obsługiwać skrótów EXE i kilku innych wiec każdy program muszę brać z prawego przycisku myszki i Start . Nie moge wejść też do Dodaj i Usuń Programy , SYSTEM , Wydajność i Konserwacja , Centrum Zabezpieczeń wiec jakiekolwiek zmiany programów czy antywirusa odpadają ?? Proszę o konkretne odpowiedzi i pomoc w naprawie systemu a nie przekierowywania mnie na inne strony czy podawanie linków bo już 2 dzień siedzie i szukam jak to zrobić :( jestem dość zielony w Biosie i takich sprawach ale może wy pomożecie

Odpowiedzi: 2

Co do pena to rozwiązanie może być tylko jedno: Nie nadaje się on do partycjonowania, zatem i do tego, aby był urządzeniem bootowalnym. Jeśli notebook nie ma na wbudowanego napędu, to pozostaje chyba tylko przypięcie zewnętrznego i odzyskanie systemu z Recovery Files. Albo kupienie odpowiedniego pena.
XanTyp
Dodano
05.04.2010 14:59:56
Czy nikt nie ma pomysłu jak to zrobić bo ja naprawdę nie wiem jak się do tego zabrać .
Haszkers
Dodano
04.04.2010 15:41:05
Haszkers
Dodano:
03.04.2010 17:40:50
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1