Xp HE zatrzymuje sie podczas uruchamiania

Witam
Znalazlem to forum w google poniewaz mam pewien problem. Mam nadzieje ze mi pomozecie. Zaczne od poczatku.

Mam laptopa, calkiem swiezy sprzet, wlaczany ze 2 razy w tygodniu. Wszystko na nim jest legalne, Win XP HE i jeszcze pare programow. Smieci raczej nie ma bo nie do tego komputer byl kupiony. Jednego dnia system zostal zamkniety poprawnie a nastepnego juz sie nie uruchomil. Zatrzymuje sie w miejscu gdzie jest niebieski ekran z granatowymi pasami na dole i na gorze ekranu, na srodku ekranu logo Win i podpis Windows XP. W normalnych warunkach tuz po tym logo pojawia sie bialy napisa zapraszamy i nastepnie pojawia sie tapeta i ikonki. U mnie niestety staje na logu.

Wpadlem na pomysl ze moze sa na dysku jakies wirusy lub inne syfy albo ze w miejscu gdzie jest zapisany jakis plik startowy systemu padl dysk. Podlaczylem dysk z laptopa do mojego stacjonarnego komputera jasko bootujacy. Ladowanie systemu zatrzymalo sie w tym samym miejscu. Nastepnie podlaczylem dysk jako dodatkowy i odpalilem moj system w stacjonarnym. Sprawdzilem dysk z laptopa programami antywirusowamy oraz ad–awarem a takze skandiskiem. Usunelo mi troszke smieci ale efektu nie dalo. Caly czas to samo. Nie wiem co mam teraz zrobic. Prosze doradzcie cos. Wg mnie skoro staje ladowanie systemu to gdzies jest blad tylko jak do niego dotrzec i go usunac? Uruchomilem jeszcze tego laptopa z opcja "włącz rejestrowanie uruchamiania" ale niestety nie wiem co mi to dalo.

Z gory dziekuje za pomoc.

Odpowiedzi: 4

czy za to nie odpowiada plik kernel32.dll??
kamaa
Dodano
17.05.2005 23:27:08
Niestety nic nie pomoglo. Zainstalowalem jeszcze raz system a bardzo chcialem tego uniknac. Teraz boje sie aktualizowac system poprawkami wydanymi przez microfost. Wyglada na to ze wlasnie od tych poprawek mu zaszkodzilo.
koval3
Dodano
09.05.2005 20:36:58
koval, albo sprobujesz przywrocic rejestr z backupu, albo nalozysz system.
Rejestr przywraca sie tak –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
Nakladke systemu robisz identycznie jak instalacje na nowo, ale na nastepnym ekranie po zatwierdzeniu licencji wybierasz naprawe systemu.
EL NINO
Dodano
08.05.2005 23:00:23
Mialem podobny problem, nie wiem jak ale musisz odinstalowac te poprawki ktore zainstalowales, a skoro tryb awaryjny ci nie dziala to chyba tylko reinstalacja.

Jedyne pliki ktore mozesz stracic to te ktore sa w katalobumoje domkumenty
fr0g
Dodano
08.05.2005 10:13:58
koval3
Dodano:
07.05.2005 21:54:08
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1