XP Błąd kopiwania pliku a9rui8i sys
Od jakiegoś czasu nie mogę zaktualizowac ani zainstalowac nowego windowsa xp.
Udaje się zainstalowac tylko po formatowaniu dysku [ co instalacja to format ].
Testowałem kilka płyt XP PRO. XP HOME i to samo , czy jest na to jakieś lekarstwo.
Podczas kopiowania plików wyskakuje błąd kopiowania pliku a9ruxi8i sys i podobne - po każdym uruchomieniu
jest to inna nazwa pliku.
Odpowiedzi: 8
dzięki za radę - powalczę jeszcze z nim trochę i wtedy zobaczę
W RAM-ie nie, bo zawartość pamięci jest kasowana po wyłaczeniu komputera.
Nie przypuszczam też by to było coś w mbr dysku, ale zawsze mozna go odświeżyć ,a moze i usunąć udziewiczając HDD.
Jednak najpewniej - pomijam fizyczne błedy na dysku takim dziwnym komunikatem isę objawiając - zdjac partycje i dopiero po tej operacji próbować raz jeszcze.
odrobaczanie nic nie pomaga bo odrobaczałem potem formatowałem - zainstalowałem i dla sprawdzenia
zrobiłem instalkę ponownie bez formatu i to samo.
czy jest możliwe że coś siedzi w ramie a jak tak to czym to usunąc.
Trudno się dziwić brakowi odzewu skoro google, jako wynik z taką nazwą pliku wyrzucają jeden wynik - Twój post.
Na poczatek to isę najnormalniej w swicie odrobacz ( uwzględniając wszystkie dyski/partycje ), a potem dopiero sprawdzaj mozliwości instalatora.
i co nikt nie wie
INSTALUJE TEN SAM SYSTEM TYLKO NIE NOWA INSTALACJA ALE AKTUALIZUJ - START Z POZIOMU WINDOWSA.
JEśLI INSTALUJE Z POZIOMU DOSA BEZ FORMATOWANIA JEST TAK SAMO.
KIEDYś BYłO OK ALE TERAZ LIPA
NIE MOGę PO PROSTU ZROBIC NOWEJ INSTALACJI BEZ FORMATOWANIA
----------------
[b]Warto byś zajrzał do regulaminu forum i poczytał co tam jest napisane w kwestii duzych liter
Żółty[/b]
ponieważ nie poleca się instalowania dwóch systemów operacyjnych na jednej partycji.
Nie jestem pewny czy wyrażasz się jasno. Mam rozumieć, że instalujesz nowego windowsa bez formatowania dysku i nie wychodzi, a w przypadku z formatem instaluje się prawidłowo? Bo coś mi tu nie gra...
[EDIT]
chodzi mi oczywiście, że normą jest formatowanie partycji systemowej przed wgraniem nowego systemu (reinstalka). Dlaczego więc się upierasz aby [b]nie formatować[/b] partycji przed wgraniem świerzego win'a?
Strona 1 / 1