wyszukaj.pionowo problem z #N/D!
Witam,
Wiem źe zaraz pojawi się informacja źe taki post juź był ale ja juz wszystko przeczytałem (tak mi się wydaje :) )więc proszę o przeczytanie do końca.
Funkcja działa prawidłowo ale tylko dla wyniku pozytywnego – zwraca szukaną wartość w przypadku wartości negatywnej zamiast watości 0 którą wpisałem zwraca mi #N/D! gdzie popełniam błąd. proszę o info.
pozdrawiam
Wiem źe zaraz pojawi się informacja źe taki post juź był ale ja juz wszystko przeczytałem (tak mi się wydaje :) )więc proszę o przeczytanie do końca.
Funkcja działa prawidłowo ale tylko dla wyniku pozytywnego – zwraca szukaną wartość w przypadku wartości negatywnej zamiast watości 0 którą wpisałem zwraca mi #N/D! gdzie popełniam błąd. proszę o info.
pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
Dzięx za pomoc wszystko działa
pozdrawiam
Fenix75
pozdrawiam
Fenix75
Zero w tej formule znaczy tyle co Fałsz co z kolei oznacza, źe chcesz znaleźć dokładną wartość.
Pisząc o formule Czy.błąd miałem na myśli coś takiego:
JEŻELI(CZY.BŁĄD(WYSZUKAJ.PIONOWO(A4;DELETE!$K$1:$L$168;2;0));0;WYSZUKAJ.PIONOWO(A4;DELETE!$K$1:$L$168;2;0))
Zmieniłem trochę zakres z Twojej formuły.
Nie ma znaczenia gdzie szukasz.
Pozdrawiam
Pisząc o formule Czy.błąd miałem na myśli coś takiego:
JEŻELI(CZY.BŁĄD(WYSZUKAJ.PIONOWO(A4;DELETE!$K$1:$L$168;2;0));0;WYSZUKAJ.PIONOWO(A4;DELETE!$K$1:$L$168;2;0))
Zmieniłem trochę zakres z Twojej formuły.
Nie ma znaczenia gdzie szukasz.
Pozdrawiam
=WYSZUKAJ.PIONOWO(L11107;DELETE!$K$1:$L$168;2;0)
tak wygląda moja formuła, 0 ma być informacja zwrotną źe nieznalazł poszukiwanej wartości i powinien wyświetlić 0 a pojawia się #N/D!. formuła czy.błąd odpada bo mi potrzebna jest zwrotna informacja i innego arkusza
pozdrawiam
tak wygląda moja formuła, 0 ma być informacja zwrotną źe nieznalazł poszukiwanej wartości i powinien wyświetlić 0 a pojawia się #N/D!. formuła czy.błąd odpada bo mi potrzebna jest zwrotna informacja i innego arkusza
pozdrawiam
Hej!!
Nie bardzo rozumiem gdzie wpisałeś 0?
Poeskperymentuj z formułą Czy.błąd
Pozdrawiam
Nie bardzo rozumiem gdzie wpisałeś 0?
Poeskperymentuj z formułą Czy.błąd
Pozdrawiam
Strona 1 / 1