wysypany rejestr

witka
najprawdopodobniej wysypal mi sie rejestr i prosil bym o pomoc w naprawieniu go :wink:

przy starcie systemu zaden program urzytkownika nie startuje
skroty programow maja dopisane do nazwy rozszerzenie .lnk (np. Skrót do subedit.exe.lnk)
nie da sie odpalic plikow *.exe (jedynie odpalaja sie programy ktore ja instalowalem po przez pliki skojazone)
poprzez uruchom (regedit, cmd, msconfig...)nie dzialaja brak skojazenia z plikiem *.exe tak samo jak wlasciwosci systemu i inne programy z panelu sterowania

probowalem zrobic tak jak jest w faq Niedziałające pliki wykonywalne *.exe ale pry probie zainstalowania UnHookExec wyskoczyło ze nie moze otworzyc grpconv.exe a przy probie dodania pliku exefix.reg wyskoczylo
Nie mozna zaimprrtowac C:\Dokuments: blad przy otwieraniu pliku. Mogla nastapic awaria systemowa dysku lub pliku

w sumie najlepszym wyjsciem z tej sytuacji jest format ale nie moge sobie na to pozwolic ze wzgledu na 2 programy ktore mam zinstalowane a do ktorych nie mam w chwili obecnej instalek

Odpowiedzi: 5

Wylaczone przywracanie ? Madry Polak po szkodzie ?

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
EL NINO
Dodano
04.09.2005 21:15:25
niestety przywracanie systemu mialem wylaczone :[

Sa i kopie plikow rejestru ktore mozna podmienic.

mam rozumiec ze te kopie sa robione niezaleznie od włączonego przywracania systemu? jezeli tak to gdzie je znajde?

co do padu rejestru to juz wiem co sie stalo
wczoraj wylaczylem kompa przed zamknieciem systemu a dzisiaj Ad–Watch (plugin Ad–Aware) zablokowal mi dopisanie w rejestrze kilkanascie wpisow :?
Mani_78
Dodano
04.09.2005 20:54:14
W XP jest przywracanie systemu. Sa i kopie plikow rejestru ktore mozna podmienic.
EL NINO
Dodano
04.09.2005 19:30:19
odpalilem system w trybie awaryjnym i udalo mi sie uruchomic regedit i dodalem do rejestru plik exefix.reg i pomoglo z plikami .exe i z dodanym rozszerzeniem .lnk

teraz mam pytanie w xp jest robiona automatyczna kopia rejestru? bo niby ten rejestr jest ale brakuje mu kilku wpisow dokladnie chodzi mi o cos takiego jak w win98/me jak sie pod dosem wpisywalo regedit to moglem sobie podmienic plik rejestru z poprzednich 5 dni
Mani_78
Dodano
04.09.2005 18:57:06
Amon–Ra:
A spróbuj moźe zaimportować ten plik exefix.reg za pomocą polecenia:
reg import ścieźka_do_pliku\exefix.reg

niestety... nie moze otworzyc reg.exe :cry:
Mani_78
Dodano
04.09.2005 18:14:35
Mani_78
Dodano: